Sharialagen grunden i islam

Staten ska inte styra imamers utbildning är regeringens utredare, professor i statskunskap, Erik Amnås slutsats och jag håller med. Svenska skattepengar ska inte finansiera imamers utbildning, däremot ska imamerna granskas mycket noga och islams utbredning måste hejdas då man bland annat inte följer svensk lagstiftning. Man bör istället sätta in ett noggrant regelverk. I Danmark har man långtgående planer på att försöka hindra islamiseringen av Danmark genom imamernas försorg och det är verkligen ett steg i rätt riktning.

Islam följer inte ens den sekulära svenska, eller västerländska lagstiftningen i den utsträckning som man påstår. Även om man inte kan göra en enkel överblick av problematiken så säger uttalandet att ”Sverige är den bästa islamiska staten” en hel del om hur muslimer tänker. Det kan knappast ha undgått den mest politiskt ointresserade, eller den minst samhällsorienterade individen.

”En sekulär stat ska inte styra en religiös organisation genom utbildning av dess ledare. Det är slutsatsen i den utredning om imamutbildning i Sverige som överlämnas till högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg i dag. Att ta över utbildningen skulle vara att auktorisera vissa imamer och därmed förstärka misstankarna om att staten vill ”disciplinera” imamerna. Det skriver regeringens utredare Erik Amnå, professor i statskunskap vid Örebro universitet.”

”Staten ska inte styra imamers utbildning”, DN Debatt

Folk lyssnar när du är imam, SvD

.

Läs också:

Muslimer i Sverige väljer sharia,

och

Halaltv skymfat

och

Sverige den bästa islamiska staten?

och

Upplys imamerna,

och

Imam-ett yrke som är oförenligt med svensk

grundlag, Kulturvänster blir pophöger

.

Danska och brittiska muslimer har svårt för integration,

och

Danska jämställdhetsministern: flytta till ett annat land om du vill leva i polygami,

och

Mellanösterns västhat, Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: