Bloggen Rakryggad är främlingsfientlig, säger PO

Hela blogginlägget hämtat från bloggen Rakryggad:

”Som säkert många Rakryggadläsare minns anmälde jag UNT (Upsala Nya Tidning) till Allmänhetens Pressombudsman (PO) då tidningen valt att dels kalla mig för ”extremt invandrarfientlig” för att jag har mage att kritisera den interkontinentala massinvandringen och dels kalla min blogg Rakryggad för ”grovt islamofobisk” och ”gravt invandrarfientlig” för att jag där ger uttryck för min kritik.

Sammanfattningsvis avskriver PO ärendet med sin bedömning i orden:
”Efter vad som framkommit har du, genom din blogg och på andra sätt, själv sökt offentlighet och medverkat i debatten kring invandrarfrågor.

Jag har tagit del av innehållet i din blogg samt de skrivelser som du bifogat anmälan till PO. Texterna ger uttryck för kontroversiella ställningstaganden som måste uppfattas som främlingsfientliga.

Mot bakgrund av att du själv sökt offentlighet med dina uppfattningar i kontroversiella frågor, får du tåla att dina åsikter uppmärksammas på det sätt som skett. Enligt min bedömning har uppgifterna om dig och din blogg inte tillfogat dig någon oförsvarlig publicitetsskada.

Ärendet avskrivs.”

Återigen kontrar jag med att man inte är fientlig mot sina grannar bara för att man inte vill att de alla ska sova i ens säng. Det är en helt sinnessjuk hållning att man är främlingsfientlig om man inte tycker att global massinvandring är helbrägdagörande för vårt land.

Dessutom tycks PO mena att om man ger sig in i debatten och inte flyter med strömmen likt en död fisk, så får man finna sig i att bli idiotförklarad. Man kan likna det vid att en elev i klassen mobbas och kallas för Läsp-Olle. När han väl vågar räcka upp handen på lektionen blir han återigen påmind om sitt öknamn varpå läraren försvarar mobbarna med orden ”ja, men du öppnade ju faktiskt truten, Olle”.

Alla måste kunna delta i debatten och ha avvikande åsikter utan att debatthaverister kastar glåpord mot de oliktänkande för att slippa sakfrågan. En fri och öppen debatt är avsaknaden av sortering av debattörer i A- och B-lag.

Nästa steg för Rakryggad i denna process blir nu att först överklaga till Pressombudsnämnden (PON), därefter följer en anmälan till Justitiekanslern (JK) och sist, men inte minst, ett civilrättsligt åtal.”

PO håller med UNT: Weine Berg är främlingsfientlig, Rakryggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: