Rensning bland länkar

Jag satt nyss och rensade bland alla gamla bokmärkta länkar jag har samlat på mig och hittade en från januari i år. Det är Svt:s Eva Renström från tv-programmet Existens, ni vet Halal-tv, där hon frågar en Yahoo-grupp ”Network for Peace” i Storbritannien om judarna har radikaliserats.

Det var tydligen ett viktigt ämne med tanke på radikaliseringen av muslimer i Sverige och Europa. Det talas ibland om att judar i Israel kan radikaliseras och man blir strängt ortodox, men att man skulle börja använda samma medel som muslimer i Sverige låter helt osannolikt.

Eller vad man var ute efter att spegla i Existens? Vad är det med Svt egentligen?

Jag vet inte om det blev något program om judarnas tro i ”krocken med islam” i Europa. Har deras syn religionen överhuvudtaget förändrats på grund av islam?

Jag ser aldrig programmet Existens numera, det kunde hända förr. Men efter Halal-tv och Svt:s försvar av programserien och islam så känns det som det kvittar. Och efter att jag hittade denna länken så känns det än mer meningslöst.

Ett klipp från mailet till JustPeaceUK:

”Dear Peace-worker,

My name is Eva Renstrom and I´m working as a journalist at the Swedish Television; the public service company in Sweden, with a program called Existens; Existence. It´s a secular program about religion and society, and our assignment is to describe what happens when these two meets and collides.

Now we are planning to do a program about the escalated Israeli/Palestinian conflict, and what happens with the manifestation of the religions; Islam and Judaism, in the current situation.”

http://groups.yahoo.com/group/JustPeaceUK/messages/25519

http://groups.yahoo.com/group/JustPeaceUK/message/25519

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: