”Buset” regerar Rosengård

Saxat från dagens Sydsvenskan från en intervju av en något töntig journalist med en rejäl och saklig närpolischef. Det är bra att fler och fler myndigheter lättar på locket och att man verkligen sätter hårt mot hårt. Detta är fullkomligt oacceptabelt, det handlar om ett regelrätt krig från rosengårdsbornas sida. Vad sysslar föräldrarna med, det är en gåta!

”Det är för farligt och poliserna är för få för att gå in i Herrgården. Närpolischefen Börje Aronsson säger att polisen inte kan lösa problemen i bostadsområdet.

Varför patrullerar polisen inte på Herrgården?

När vi är där inne haglar sten, det far molotovcocktails, smällare och annat. Från balkonger och från taken på husen. Jag har en skyldighet att ingripa, samtidigt har jag ett arbetsmiljöansvar också. Vi kan inte gå runt med hjälm, knäskydd och axelskydd hela tiden på dagarna där.

Herrgården är skitsvårt för oss att arbeta på. Om vi klär ut oss, om vi har gropar där vi kan sitta och spana, när vi försöker dokumentera, det röjs hela tiden. Med en gång går sms-kedjor om att vi är på plats.”

”Vi mäktar inte med problemen”, Sydsvenskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: