Kriminalisera könsstympning av pojkar

I det sekulära Sverige går religionen före barns rätt till sina egna kroppar. Vuxnas förbund med en gud har större prioritet än en oskadad kropp, ett icke medicinskt motiverat ingrepp och övergrepp på barnet är ett måste enligt gudens påbud.

Socialdemokrater, kristdemokrater och andra partier som säger sig stå på barns sida anser att könsstympning på pojkar ska ske under landstinget och för skattepengar. Det sätter sig Sd emot och jag håller fullständigt med Sd:s partisekreterare Björn Söder i följande resonemang:

”Att skära bort en bit av ett barns kön är ett mycket långtgående och oåterkalleligt ingrepp. Oavsett om stympningen utförs av ett Landsting eller inte, så medför det, i likhet med alla operationer, en risk och det får stora konsekvenser bland annat för individens framtida sexualliv. Barnets rätt att bestämma över sin egen kropp, att inte utsättas för onödiga risker och att själv få bestämma sin religionstillhörighet, måste här gå före föräldrarnas religiöst motiverade önskemål.”

Inga skattepengar till könsstympning av barn!, Sverigedemokraterna, Newsdesk.se

”Små pojkars mänskliga rättigheter kränks i Sverige. Det är en mänsklig rättighet att få växa upp med hela sin kropp i behåll, (även för pojkar). Könsstympning är en grym tradition. Det är enligt lag tillåtet att stympa pojkar i Sverige år 2008. Det blev förbjudet att stympa flickor redan 1982. Det är den känsligaste delen av penis som skärs bort.”
Könsstympning av pojkar i Sverige / Male Genital Mutilation of young boys in Sweden.
Omskärelse av pojkar / Circumcision of boys.

”Rituell omskärelse av pojkar kan bli en del av vardagen på svenska sjukhus. Socialdepartementet har nu inlett diskussioner med Sveriges kommuner och landsting om hur man ska få de omskärelser som sker i det fördolda, att i stället utföras på sjukhus. Uppskattningsvis 3 000 pojkar omskärs varje år, majoriteten är barn till muslimska föräldrar. Eftersom det inte finns medicinska skäl för ingreppen, så prioriteras de mycket lågt av sjukvården. Därför får föräldrar hitta andra lösningar. En del omskärs på köksbordet en del omskärs utomlands, säger Bejzat Becirov.”
Omskärelse av pojkar på fler sjukhus, Ekot, SR.

Kriminalisera könsstympning på pojkar, Hedersrelaterat våld

Organisationen Sveriges kommuner och landsting stöder också vanvettet med följande motiveringar:

Rekommendation om omskärelse av pojkar

Sveriges Kommuner och Landsting rekommenderar att alla landsting ska erbjuda omskärelse av pojkar, även om det inte är medicinskt motiverat. Idag erbjuds sådan omskärelse i 10 landsting.

Omkring 3 000 pojkar i Sverige omskärs årligen av religiösa eller kulturella skäl. Cirka 1000 av dessa utförs inom den offentliga hälso- och sjukvården. Några få utförs av personer som har särskilt tillstånd av Socialstyrelsen. Övriga omskärs utomlands eller av privatpersoner utan att något landsting är inblandat.

– Vi ska se till barnets bästa, och det är att omskärelse av pojkar sker med god hygien och med smärtlindring. Det bör utföras inom alla landsting. Annars kan det öppna för obehöriga att utföra ingreppet utan vare sig smärtlindring eller tillräckliga kunskaper, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

En osäker skattning anger att upp till 2 000 pojkar blir omskurna av personer som varken är läkare eller har tillstånd.

I en utredning från Socialstyrelsen redovisas skälen till att föräldrar omskär sina söner utanför landstingens hälso- och sjukvård. För många är det inte möjligt att vända sig till hälso- och sjukvården eftersom 11 av de 21 landstingen inte utför sådan omskärelse. Andra orsaker är höga kostnader och dåligt bemötande.(sic !)

Socialstyrelsen har utrett flera fall där pojkar som omskurits av icke behöriga drabbats av komplikationer som blödningar, infektioner och svårigheter att kissa. Därför föreslår Socialstyrelsen, utifrån barnets bästa, att landstingen enligt lag ska erbjuda omskärelse av pojkar på ickemedicinska grunder.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) anser att det inte behövs någon lag, utan rekommenderar istället alla landsting att låta pojkar få rätt till omskärelse inom hälso- och sjukvården.

Läs styrelsens beslut ”Rekommendation rörande omskärelse av pojkar på icke medicinska grunder” här

Läs mer om SKL:s arbete med hälso- och vårdfrågor

För mer information:Hasse Knutsson, handläggare på avdelningen för vård och omsorg, tfn: 08-452 76 62, e-post: hasse.knutsson@skl.se

Pressjour: 08-452 71 01″

.

Debatt utan skygglappar, Kulturvänster blir pophöger

2 Responses to Kriminalisera könsstympning av pojkar

  1. Miss Koedt skriver:

    jag trodde vestibulit var vanligare bland kvinnor som var gifta med omskurna?

  2. Miss Koedt skriver:

    dumskalle! patriarkatet vill ha vackra kvinnor fattar du väl!?
    att männen bli av me förhud är inte samma sak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: