Danska och brittiska muslimer har svårt för integration

Muslimer i Danmark har svårt att integrera sig och vill ha både sharialagar och ett förbud mot kritik av religioner och därmed också förbud mot yttrandefrihet i praktiken:

”Næsten hver femte muslim i Danmark så gerne sharia-loven indført i Danmark. En undersøgelse foretaget af analyse-instituttet Capacent for DR nyheder viser, at 18 procent af muslimerne i Danmark erklærer sig ”enig” eller ”helt enig” i udsagnet: ”Sharia bør integreres i dansk lov.”
Hver femte danske muslim ønsker sharia-lov, DR (dansk tv)

”Et klart flertal af muslimerne i Danmark bryder sig ikke, at religion bliver kritiseret. Det viser en undersøgelse Capacent har lavet for DR.

I undersøgelsen, Din muslimske nabo, der er foretaget blandt muslimerne i Danmark, bliver der spurgt til om det bør være forbudt at kritisere religion.

Det mener 55 procent, at det skal, mens 34 procent er uenige.”
Muslimer vil have ytringsfrihed med håndbremse, DR 1 (dansk tv)

Tack till bloggen Politiskt Inkorrekt för länktips!

Samma fenomen återfinns i Storbritannien sedan många år. En saxad del nedan från den suveräna bloggen Islam och islamistövervakaren, en fullkomlig guldgruva av information om islam runt om i världen och sharialagarna och dess konsekvenser:

”2008-09-05

Muslimers attityder och värderingar i Storbrittanien. Hur står det till i Sverige?

I den två år gamla undersökningen ”Attitudes to Living in Britain – A Survey of Muslim Opinon” beställd av det brittiska Channel 4 ges det en uppfattning om hur den muslimske ”mannen på gatan” ser på sakert och ting. Hans identitet, lojaliteter, och värderingar. Om detta också speglar den europeiska muslimens uppfattningar så finns det all anledning till oro för framtiden.

Inledningsvis kan man i rapporten konstatera att det som framföra allt skiljer muslimen från den kristne mannen idag är religiositeten. Medan en stor andel av de kristna endast är det till namnet är religionen kärnan och identiteten i muslimens liv. Hela 93% av de tillfrågade ansåg att religion (läs islam) var viktigt, 78 % att den var mycket viktigt. Religionen har alltså ett mycket stort grepp om den ”moderne” muslimen av idag. Nästan en av tre (30%) av tillfrågade skulle vilja se sharia´n implementerad i Storbrittanien, 15 % visste inte vilket rättssystem de föredrog, drygt hälften (54%) ville leva under brittish common law. Hela 28% av de tillfrågade skulle gärna se att Storbrittanien blev till en islamisk stat.”

Läs vidare: Muslimers attityder och värderingar i Storbrittanien. Hur står det till i Sverige?, Islam och islamistövervakaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: