Sd:s drömsamhälle Färöarna

En lång och ytlig artikel om Sd, Jimmie Åkesson och Björn Söder idag i Sydsvenskan.

Det är märkligt att man på Sydsvenskan tycker att folkdräkten är lite svårhanterlig då man vurmar för islam med dess kvinnoförtryckande klädsel där kvinnan inte ska visa sina behag för männen som inte kan tygla sina lustar.

Den svenska folkdräkten har den tidens politiskt korrekta utformning med sjalett för kvinnor och hattar för männen, men jag kan fortfarande inte se hur det kan skada vårt svenska samhälle och vår jämställdhet och vår demokrati. Och jag tror knappast att Björn Söder menar att vi ska gå klädda i folkdräkt till vardags, men det måste muslimska kvinnor göra.

De måste ha sin religiösa folkdräkt för att markera avståndet till det svenska samhället och för religionen som kräver kvinnans underkastelse i form av klädsel och uppförande.

Så vi svenskar är nog bara lite töntiga då vi gillar vår svenska sommar och vår midsommar med gammeldans och folkmusik och folkdräkter. Men det islam står för handlar knappast om ett gemyt, det borde t o m Sydsvenskan klara av att se trots sin snorkiga attityd.

”När SD:s partisekreterare Björn Söder åker på semester går resan till partiets nya idealsamhälle: Färöarna. Ögruppen utan invandring, där folkdräkter är en vanlig syn.”

Och Sd:s brunhet och Björn Söders ilska är givetvis analogt med nazismen och Hitler. Men Björn Söder agiterar inte och hetsar och glider inte på argumenten som Hitler gjorde. Jag uppfattar honom bara som arg då han ständigt måste tala om självklarheter och som svar bara får en slags undanglidande argument som medmänsklighet, då så kallade ”papperlösa flyktingar” ska få gratis vård och tandvård av ”ren medmänsklighet”, för att ta ett exempel ur artikeln.

”När Björn Söder förlorar humöret i talarstolen… Han kan gå helt överstyr. Han eggar upp sig så totalt, blir agitativ och aggressiv: ”Det är bara vi som sett sanningen!” Man kan nästan bli rädd. Det är då det här bruna visar sig, tycker jag. Han påminner om… nej, man ska inte ta jämförelsen i sin mun. Men man får en brun känsla.”

Sydsvenskan

.

Om islam och våra svenska politiker:

Döden som politisk maktfaktor, Varjager

I logikens tecken., Leffes blogg

Intill döden skiljer oss åt, Leffes blogg

Intressant om muslimska kvinnors hedersamma klädsel:

Hur en liberal förlorade oskulden, Every Kinda People

Bad- och sportkläder som säkrar hedern, Kulturvänster blir pophöger

Slöja, burka och niqab, Kulturvänster blir pophöger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: