Jan Guillou: Bemöt Sverigedemokraterna med hederlig politisk argumentation

Ja jisses påsken är en helg av mirakel. Tackar Hulken för tipset!

Saxar ur Aftonbladet.

”Sveriges Radios avslöjarreportrar lyckades alltså med stora resurser bevisa en av Sverigedemokraternas agitatoriska huvudpoänger, att medierna är särskilt oschysta mot just dem.
När den frågan ställdes på Aftonbladets debattsidor i förra veckan svarade 94 procent ja på frågan om denna oschysthet. Nittiofyra procent! Av Aftonbladets läsare!
Sådan journalistik är lika nyttig för de främlingsfientliga Sverigedemokraterna som de stenkastande extremisterna i AFA.
Sverigedemokraterna får nästan alltid sina möten förstörda av dessa små antidemokrater och partiets politiker är de i särklass mest hotade och mest utsatta för brott. Den viktigaste tesen i Sverigedemokraternas propaganda, är att de är de enda som ”vågar” säga som det är (att Sverige håller på att smygislamiseras) och att de därför utsätts för en exempellös förföljelse av medier och stenkastare.  Deras sanning är ”farlig” och måste därför ”förtigas” av etablerade politiska partier och medier i skön förening. De självutnämnda journalisthjältarna på Sveriges Radio menar förstås att de står för någon sorts demokratisk renhållning och att just Sverigedemokraterna inte kan behandlas med hederlig journalistik som alla andra. Det är faktiskt samma logik som AFA använder sig av. Mötesfriheten får inte gälla för just Sverigedemokraterna, de är undantaget som man får kasta sten på när de yttrar sig. ”

Som sagt en magisk påsk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: