Pensionärernas ekonomi i strykklass

Från Landskronapolitikerna Stefans och Carinas blogg:

”Ska våra pensionärer få betala för krisen i Sverige?

Under 2010 kan pensionerna komma att sänkas med mer än 500 kronor i månaden. En stor summa för många pensionärer. Anledningen till sänkningen är de finansiellt dåliga tiderna. Det är den så kallade bromsen i pensionssystemet som kan slå till nästa år om nedgången fortsätter i samma takt. Ett parti som kan bli riksdagsparti efter valet 2010 har alldeles nyss tagit avstånd från dagens pensionssystem. Detta är en betydande framgång för pensionärerna. Under perioden 1992-2006 höjdes pensionärernas levnadsstandard med 0,1 procent och löntagarnas levnadsstandard med 40 procent. Riksdagspartierna har systematiskt skadat pensionärerna. Enskilda partier har antingen fört eller stött en pensionärsfientlig politik.

Dagens pensionssystem vidgar automatiskt klyftan mellan löntagarnas och pensionärernas levnadsstandard. En politik som höjer lönerna med 4 procent och pensionerna med 1 procent – varje år – kostar givetvis mer än en politik som höjer pensionerna med 4 procent och lönerna med 1 procent.

Det går således utmärkt att sänka pensionerna för åldringarna samtidigt som många immigrerade pensionärer, som återvandrat, får sin svenska pension eftersänd till landet de säger sig ha sig flytt från. Samtidigt kommer allt fler immigranter i pensionsåldern till Sverige. Och samtidigt som det kommer c:a 100 000 nya immigranter till Sverige varje år naturligtvis.
Minska pensionerna för att rädda ekonomin går bra, minska invandringen i samma syfte går tydligen inte lika bra. Vi behöver ju många immigranter som ska rädda våra pensioner i framtiden. Till exempel de 50 miljoner afrikaner som EU tänker locka till sig fram till år 2050. Om inte pengarna vid det laget sinat i form av socialbidrag och instegsjobb förstås. Sverige behöver ett riksdagsparti som tänker på våra pensionärer, och det partiet är Sverigedemokraterna.

Stefan Olsson (SD)”

.

Från Corren.se

”Om en samlingsregering bildades skulle pensionärernas fiender i riksdagshuset och i Rosenbad fortfarande befinna sig i där. Lennart Krisells förslag (Corren 1/4) löser inte pensionärernas problem.

Sett ur pensionärernas synvinkel finns det bara ett politiskt block i riksdagen. Detta block är extremt pensionärsfientligt. Om pensionärerna taktikröstar på Sverigedemokraterna blir SD vågmästarparti efter valet 2010. Taktiskt stöd för SD leder också med stor sannolikhet till att något eller några av de mindre partierna måste lämna riksdagen. Inget parti har råd att betala ett obegränsat pris för nöjet att lösa problem på pensionärernas bekostnad.”

Läs hela repliken från Erik Nilsson på Corren.se

Tack till Gammelsvensk för länktipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: