Fick ett mail till bloggen som publiceras med tungt hjärta.

Våra tankar går ut till den berörda familjen och vårat avsky går mot de som styr. Detta mail har fadern även skickat till media men han har inte fått någon response.

” Angående den misstänkta  serie-våldtäcktsman som härjar i Helsingborg.
Läs nedanstående och försök att förstå åklagarens inkompetenta agerande i detta ärende.
Tänk om detta är samma våldtäktsman som min dotter blev utsatt för !

Chansen att detta uppdagas är ju mikroskopisk liten, för att inte säga obefintlig.
jag tycker det är skrämmande att en åklagare får bete sig på detta viset. Vår familj känner oss kränkta och trampade på med detta agerande,ärendet är överklagat  till åklagarkammaren i Helsingborg,   Vid kontakt uppge ärendenr.  ÅM 2009/1886

Min dotter blev utsatt för en överfalls-våldtäkt i slutet på förra året. Jag är är inte nöjd med polisen sätt att arbeta i detta ärende.
Jag anser att en överfalls-våldtäkt bör ha en högre prioritering än i detta fallet. Detta handlar om en minderårig person (14 år)

på grund av traumat från överfallet så ville min dotter inte gå på förhöret med polisen (förmodligen för att de bland annat skulle filma förhöret ,men de tär bara min egen uppfattning) Tydligen är det obligatoriskt med filmade förhör numera, för att kunna användas i rättegångar där personen inte behöver närvara av rent praktiska skäl kanske. Trots ihärdiga försök från min och advokatens sida så ville inte min dotter prata med någon överhuvudtaget, med andra ord en riktig blockering . Säger att hon bara vill lägga det hela bakom sig.

Resultatet av detta blev att förundersökningen lades ner samma dag som förhöret skulle hållas. Lite väl snabbt tyckte jag men fullt förståeligt , har man inget att gå på så läggs det ner. Det enda som fanns var förhöret som gjordes av poliserna på plats men det var kanske inte tillräckligt?.

På gynakuten gjordes undersökning med s k rape kit där man letar efter DNA rester och liknande för att sen stämma av i DNA registret
Eftersom det har gått en ganska lång tid utan att jag har hört något så ringde jag  och frågade om resultat angående DNA provet. Fick svaret att eftersom förundersökningen lades ner så skickar man inte proverna till SKL  för att man inte har tillräckligt till ett åtal.Varpå jag svarar det vet ni ju inte om ni inte skickar något prov. Polisen vet att en våldtäckt har begåtts, om man då får en träff i registret då har man ju en misstänkt. Deras resonemang liknar moment 22  tycker jag.

När jag frågade varför de inte hade pratat med pojkvännen fick jag svaret :  Vad har han att tillföra ärendet ?. Jag sade att han och andra kompisar var med henne strax innan händelsen . Jag talade om att jag inte accepterade deras sätt att arbeta och då fick jag svaret att överklaga till åklagarämbetet.

Har vid senare kontakt med handläggare i ärendet fått besked på att DNA proverna har skickats till destruering.
Detta sätt att arbeta är helt oacceptabelt i mina ögon. Att lägga ner förundersökningen när flickan inte vill förhöras p ga hon inte vill prata om det (vilket är ganska vanligt i dessa sammanhang, framförallt p ga skammen som händelsen har utlöst) kan jag acceptera,men att skicka DNA spår till destruering liknar mer ett sätt att komma undan på et enkelt och bekvämt sätt.

Om det nu dyker upp ett tips som leder till en gärningsman och man kanske kan binda den personen till gärningen genom att fråga hur hans DNA har befunnit sig i och på min dotter så anser jag att det borde leda till ett åtal.
Dna som hittas på brottsplatser som inte kan bindas till en direkt gärningsman läggs väl in i spårningsregistret   ?
Skl samkör väl registerna  en gång om dygnet  om jag har fattat det rätt ?
hela detta förfarandet faller ju nu p ga att åklagaren har tagit detta helt felaktiga beslut ( enligt mig åtminstone ).
Denna sak hade kanske varit löst om man gjort detta , nu får vi aldrig veta.

Under tiden så går en potentiell serie våldtäktsman lös på Helsingborgs gator ,hur bra är det ?
statistiken över våldtäkter är väldigt hög om man läser på BRÅ. Förmodligen så finns det ett stort mörkertal att ta hänsyn till också.
Om detta är ett normalt sätt att arbeta ,att lägga ner och destruera eventuella spår från gärningsmän bara för att personer befinner sig i chocktillstånd, och inte vill prata om det de har blivit utsatta för så ifrågasätter jag detta arbetsätt.

Att sen skylla på arbetsbelastningen hos SKL är stor om man skickar in allt  DNA-material är ingen ursäkt i mina ögon. I detta fallet har man inte skickat in något överhuvudtaget. Detta säger ju mer om i vilket skick vårt samhälle befinner sig avseende rättsäkerheten, d vs dåligt.”

Jag har tagit bort namn och mail adresser annars är det komplett!

Fan vilka svin som styr vårt land!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: