Är Zlatan svensk?

Ett rörigt och svamligt Debatt ikväll om Sd och P1:s Kalibers märkliga ”wallraffande” metod, avslutade Janne Josefsson med frågan om Zlatan är svensk eller ej, frågan riktades till en sverigedemokrat. Hur kan en fotbollsspelare vara tecknet på att invandrare är integrerade?

Nina Glans, ansvarig utgivare för Kaliber, vägrade att be om ursäkt för att man filmat och tagit ljudupptagningar i privata sfärer. Sd måste man granska så här för att få fram Sanningen, ansåg hon.

En journalist, Pontus Matsson, som också var i studion har skrivit en bok om Sverigedemokraterna och har arbetat helt öppet och han hittade mer så kallade ”rasistiska uttalanden” än Kaliber gjorde med sitt ”wallraffande”.

Jimmie Åkesson var med på länk från Stockholm och han menade med tanke på vad Kaliber fått fram så var metoden inte rätt.

Nina Glans sa att SD är rasistiskt och då Björn Söder frågade vad i det Kaliber fått fram som var rasistiskt fick han inget svar. Så skämt om blondiner och norrmän är okej, men inte ett skämt om en somalier, kan man tolka Nina Glans ståndpunkt, då Björn Söder försökte bredda debatten om rasismen lite mer. Dessutom menade Nina Glans som en trotsig treåring att Jimmie Åkesson sagt att man rensat bort rasismen, och ändå satt folk och festade och sjöng vit maktmusik och drog några usla skämt.

Man undrar hur Kalibers redaktion är funtade. De vill uppenbarligen att det ska bedrivas total åsiktskontroll inom Sd och alla andra partier, att alla ska säga korrekta saker.

En socialdemokrat menade att man är företrädare för partiet 24/7. Jag får sannerligen beklaga att sossebloggare får härja fritt på nätet, för som sossar bland annat har skrivit om sin förhoppning att sverigedemokrater ska dö anser jag vara synnerligen allvarliga saker.

Ingen kan hädanefter göra någon blunder eller skriva något utan att det representerar partiet och är en bild av politiken. Det är verkligen hårda krav på våra politiker idag och som sagt, vi måste numera ta varenda ord en sosse säger som något korrekt.

Att ha den politiska åsikten att vi inte ska ge statsbidrag för att främja andra kulturer i Sverige som Sd har på sin agenda, är främlingsfientligt, enligt professor Ulf Bjereld, som ett exempel på Sd:s ej rasistiska, men främlingsfientliga inställning.

Programmet kan ses på Svt Play annars finns det möjlighet att se repriser:

i SVT2 8/4, SVT24 8/4, SVT24 9/4 och SVT2 11/4

Läs också Sveriges Radio hjärntvättar oss, Kulturvänster blir pophöger

En uppdatering:

En kommentatör har lämnat följande länkar:

”Här är debatten i tisdagens “Debatt” med Björn Söder och Jimmie Åkesson:

http://www.youtube.com/watch?v=CwiPVM_-jas
http://www.youtube.com/watch?v=LXGPI-pg9qo
http://www.youtube.com/watch?v=uixDn6ghgtc

Sprid vidare!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: