Homofobi och rasism är nästan samma sak, säger Mona Sahlin

Nu får homosexuella gifta sig som vilket annat par som helst, alltså kalla det äktenskap. Gifta sig kunde de innan, men då hette det att ingå partnerskap. Nu är de äkta makar, det förhatliga begrepp som de heterosexuella ägnar sig åt och som homorörelsen hånat i årtionden i den svenska debatten. De inbillar sig nu att deras civiltillstånd ska respekteras mera på grund av att man gör vissa justeringar och kallar det äktenskap.

Jag har inte hunnit titta på hela lagförslaget, men möjligen är det inte bara ordet äktenskap man nu kan göra anspråk på, utan även rätten att få adoptera den andres barn, något man inte kunde innan.

Mona Sahlin firade iallafall denna händelse genom att slaska offentligt och många har funderat, förutom de som äcklats över hennes tilltag och undrat om hon nu ”kommit ut ur garderoben”. När kommer hon att slafsa på en burkaklädd, muslimsk kvinna i jämställdhetens namn. Det måste väl finnas en hel del muslimska kvinnor som inte kommit ur burkan ens som lesbiska, med tanke på islams lära och syn på homosexualitet?

Men faktum kvarstår, Mona Sahlin anser att homofobi och rasism nästan är samma sak, så hon kysser den ena gruppen och klär sig i slöja då hon besöker den andra gruppen i moskén. Vad utfallet blir politiskt återstår att se.

Blogginlägget nedan skrev jag i maj 2007 och får vara mitt bidrag att lägga till de andra:

”Homofobi och rasism är nästan samma sak.

Mona Sahlin och Nyamko Sabuni talade idag den 17 maj på Sergels Torg i Stockholm, med anledning av den Internationella dagen mot homofobi. Som uppmärksammas för tredje gången i Sverige. Datumet har valts därför att det var den 17 maj 1990 som världshälsoorganisationen, WHO, beslutade att homosexualitet inte längre skulle stå på organisationens lista över sjukdomar. Saxat direkt ur webbupplagan av SvD; ”Jag (Mona Sahlin) tycker inte att vi ska enskilda lagar utifrån grupper. Alla lagar ska vara neutrala och jag ser ingen anledning till att regering och riksdag ska bestämma vem som ska få gifta sig med vem, sade hon till SvD efter talet. Mona Sahlin menade att det är en mänsklig rättighet att få gifta sig med den man älskar oavsett kön. Hon kopplade också ihop kampen mot rasism med kampen mot homofobi. Är man emot rasism måste man vara emot homofobi och det måste alla demokrater vara.”
Varför alla lagar, vilka lagar menar hon, egentligen? Varför är hon medvetet så svepande, eller är det journalisten som inte kan återge det hon menar? Jag gissar på det förstnämnda. Tyvärr så nöjer sig inte homo-rörelsen med att bara två personer av samma kön vill gifta sig. F! vill att polyamorösa också ska kunna binda sig. Däremot tror de inte att någon man vill ha flera fruar, alltså måste de mena att det är bisexuella polyamorösa som ska få gifta sig, eller? Varför inte fundera över varför äktenskapet kom till? Jag är gammaldags nog att vara både homofob och rasist, med Mona Sahlins och Nyamko Sabunis mått mätt. Barnen behöver sina föräldrar och därför är äktenskapet ”heligt”. Jag anser inte att månggifte ska finnas, men islam praktiserar det fortfarande och hänvisar till Bibelns Gamla Testamente om vi i väst anser att det är fel. Det är bra att vi har politiker till hjälp för att kunna förstå oss på och kunna sätta ord på våra fobier. Vi som inte bryr som annat än oss själva och vår heterosexuella värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: