Klara besked från F!

Idén om hedersvåld är rasistisk, är rubriken på ett förfärande grunt och sorgligt perspektiv som Gudrun Schyman för fram i debatten om hedersrelaterat våld.

Att svika alla de flickor som drabbas av det hedersrelaterade våldet och inbilla sig att vi har samma historiska bakgrund som länderna i Mellanöstern är rent skrämmande. Det handlar inte om rasism, det handlar om vardagen, om verkligheten, om de begrepp som dessa människor rör sig med och lever under och som innebär ett kvinno-och människoförtryck som vi måste inse existerar!

Det är rasism att inte se dessa utsatta flickors och kvinnors verklighet. Att det handlar om patriarkala strukturer är väl det enda man kan säga är gemensamt, vilken plats sexualitet, kvinnor och barn ska ha i samhället, här i Sverige, liksom i Mellanöstern, liksom i alla länder, kulturer och traditioner. Men att inbilla sig och andra att det är en rasistisk idé att tala om hedersrelaterat våld är minst sagt senilt. Det är brist på enklaste kunskap om begreppet heder och dessutom visar det en brist på juridiskt kunnande om sharialagar och annan lagstiftning, lagar som vi måste känna till för att förstå det hedersrelaterade våldet.

Jag blir mörkrädd och bedrövad då jag ser Gudrun Schyman yra om rasism. Jag undrar om inte hon själv är den värsta rasisten då hon inte vill se den enorma utsatthet som dessa flickor och kvinnor, men även pojkar lever under i de sammanhang där klanens heder går före personlig integritet och hälsa, och även liv.

Men nu får vi iallafall besked från F! och numera vet vi att feminismen som F! står för inget är att förlita sig på. Man vill och kan inte se verkligheten och det är bara att beklaga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: