Irakierna oroar sig för pengarna och jobbet

”Irak har tagit emot sin första västerländska turistgrupp sedan diktatorn Saddam Hussein störtades 2003. svd hd

För första gången sedan den USA-ledda invasionen 2003 oroar sig inte irakierna främst för våld och osäkerhet. Nu är det vardagsbekymmer som pengarna och jobbet som mest skapar oro. dn”

Saxat från Kulturvänster blir Pophöger: Västturister tillbaka i Irak

Det kanske är dags för de välutbildade människorna som flytt till Sverige att bygga upp sitt land igen nu, det måste finnas enormt mycket arbetstillfällen då man ska bygga upp sin nya välfärd i landet. Så var det iallafall då Sverige byggde upp sin nuvarande välfärd, vi behövdes i arbeten av alla de möjliga slag. Jag undrar varför vår utrikesminister Carl Bildt skrev under ett avtal förra våren med irakiska regeringen att utbilda irakierna, annars skulle Irak inte ta emot dem igen.

Så det är den vanliga taktiken eller, man använder sig av skuld och utpressning av olika slag för att få sina vilja fram. Varför är det svenska skattepengar som ska läggas ner på att få Irak på fötter igen? De har egna resurser i landet om de bara fördelade dem och använde dem för goda ändamål. Varför är det svenskarna som fördela sina resurser och använda dem för det goda ändamålet att sätta folk i så kallat utanförskap så de måste våldta, misshandla och bränna ner sina bostadsområden?

Vilka utbildningar är det dessa välutbildade människor saknar för att kunna resa tillbaka hem till ett land som nu behöver sina medborgare? Varför ska vi nu utbilda irakier? För att de ska få samma utbildningsstandard som i Sverige? Men de är ju redan så välutbildade att det är anses som ett förtryck att de inte får arbeten i Sverige.

Allt låter så obegripligt, men jag kanske inte förstår mig på storpolitiken och nationalekonomi och vad som krävs för ett fungerande land. Men faktum kvarstår varför måste Sverige ge alla människor arbeten, varför kan inte deras egna länder göra det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: