Att vara beroende av häftiga svenska skattepengar

Detta är egentligen ett gammalt blogginlägg jag skrev den 13 augusti 2008, men på tal om den senaste tidens debatt så tycker jag nog den är aktuell idag också:

Betala skatt är häftigt

Tidigare sa man att den svenska välfärdsmodellen skulle gå på export ut i världen. Idag ska världen hit för att ta del av den svenska välfärden, och som socialdemokraternas Mona Sahlin säger så bygger den på ett skattesystem. Ett system som ska garantera trygghet för den enskilde.

“Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är. * Mona Sahlin i Sveriges Television den 8 september 1994.”

Eftersom både alliansen och socialdemokratin numera anser att det finns för mycket välfärd i Sverige så monteras den ned, i synnerhet för sjuka och pensionärer. Jag har funderat över varför våra politiker föraktar den skattebetalande svensken så kopiöst, men det finns inte mycket till svar att få.

Då Folkhemmet växte fram under mitten av förra århundrandet lärde Sveriges Radio ut hur vi svenskar hade rätt till hjälp, och att vi inte skulle skämmas för att vi fick stöd. Numera försöker politikerna lära folk av med fasonerna att be pappa staten om pengar.

“Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.” * Mona Sahlin i ett tal inför Turkiska ungdomsförbundets tidning Euroturk i mars 2002.

Jag funderar ibland på vad hon menade med detta, förutom att visa förakt för Sverige och vår svenska kultur. Kanske menade hon detta då hon sa att de har någonting som binder ihop dem, binder invandrarna så tätt intill varandra att de måste flytta hit sina anhöriga till Sverige; de är så känslomässigt och ekonomiskt beroende av sina anhöriga.

Som i detta fall en vuxen man som försörjt sin mor i Somalia, som nu får stanna i Sverige på grund av just detta faktum; att han sänt pengar till henne, och därmed är hon beroende av honom.

“I sin ansökan hävdade kvinnan att hon var beroende av att återförenas med sin son för att klara sig. I hemlandet Somalia hade hon levt tillsammans med sonen och dennes familj. Men sedan sonen och hans fru och barn flytt till Sverige hade hon inte längre någon som tog hand om henne.

Migrationsdomstolen anser att det föreligger ett särskilt beroendeförhållande mellan mamman och hennes son, även efter det att sonen bosatt sig i Sverige. Att sonen skickat pengar till modern är ett uttryck för detta, menar domstolen.”
Vlt.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: