Sveriges välfärd är en global allemansrätt

Flera sådana fall finns redan i Sverige. Eftersom många andra länder inte har välfärdssystem utan familjen eller släkten måste försörja dem, så kommer människor till Sverige enbart för att de inte själva kan försörja sig i sina hemländer. Denna flicka är givetvis ung, men var är hennes övriga släkt?

En man som försörjde sin mamma i hemlandet fick hit henne så att han kunde försörja henne, dvs svenska staten försörjer honom, hans familj och hans mamma.

Vi är hela världens socialsbyrå, det är de signaler som svenska myndigheter sänder ut. Är du försörjningsansvarig för din släkt får du ta hit dem utan prut!

”Flickan har levt hela sitt liv med familjen, och flydde även tillsammans med modern till Kenya. Sedan denna avlidit är adoptivbrodern i Sverige hennes ende kvarlevande ”släkting” och beroendeförhållandet till honom är nu därför 100 procent, även om de inte bodde tillsammans omedelbart innan kvinnans ansökan om uppehållstillstånd. Adoptivbrodern bidrar redan nu till flickans försörjning. Migrationsdomstolen, Länsrätten i Stockholm, konstaterar att den kvinna flickan för närvarande bor hos är på väg att få uppehållstillstånd i Sverige. Därför kommer flickan snart att bli lämnad ensam och utan bostad.”

13-åring med adoptivbror i Sverige får permanent uppehållstillstånd, Dagens Juridik

One Response to Sveriges välfärd är en global allemansrätt

  1. […] Sveriges välfärd är en global allemansrätt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: