Ilmar Reepalu fiskar efter extremist röster.

I dagen SvD ger de en bra beskrivning av hur röst fiske går till i grumligt vatten. Men det är inte SD de klankar på utan på SAPs Ilmar Reepalu. Saxar ur artikeln.

När en grupp från norska Fremskrittspartiet åker till Malmö i veckan är det enligt ordföranden Siv Jensen för att se en stad ”där sharia fullständigt har tagit över”. Det är valår i Norge, och högerpopulisterna i Fremskrittspartiet jagar väljare genom att fantisera fritt om svensk segregation. Ilmar Reepalu, ordförande (S) i Malmös kommunstyrelse, utgår från att det rör sig om röstfiske ”i en valrörelse eller något liknande” ( DN 22/2). Det är säkert sant.

Reepalu borde för övrigt veta. Sedan kriget bröt ut i Gaza har Malmö sett skrämmande uttryck för extremism i den där änden av det politiska spektret där vänster möter islamism. Och kanske mer än någon annanstans i Sverige slits Malmös politiker mellan valet att stå upp mot antidemokratiska krafter och värderingar, och att håva in extremisterna i den egna väljarkåren. Det senare frestar bevisligen.

Ilmar Reepalu hade helst sett att Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel om två veckor inte blev av alls.Reepalu har förklarat sin inställning med att en stor del av Malmös befolkning kommer från Mellanöstern och är direkt påverkad av kriget i Gaza. Men det handlar förstås också om ett stort väljarsegment som det gäller att vinna över inför valet 2010. Allra störst blir det om man räknar med den grupp som har direkt antidemokratiska värderingar.”

Klockrent och detta kan SAP inte ens försöka att förneka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: