Papperslösa behöver pengarna bättre än våra åldringar

Saxade delar från artikeln, Stopp för gratis lakan i Sydsvenskan:

Nu är det slut med gratis lakan, handdukar, täcken och kuddar på Fäladshöjdens äldre­boende. I stället erbjuder sig personalen att åka till Ikea och handla. Men kostnaden – 2 000 kronor – får de äldre stå för utan att avgiften sänks LUND.

I höstas tog det privata vårdbolaget Carema över driften av bland annat Fäladshöjden. Redan då hade man en diskussion med PRO, Pensionärernas riksorganisation, som inte tycker det är riktigt att de boende ska betala för sin sängutrustning.

Detta är absolut fel. Lakan, täcken och kuddar borde absolut ingå i den avgift de äldre betalar och det har vi framfört till kommunen och Carema, säger Sven Englesson, ordförande för PRO i Lund.

Caremas regionchef Cari­na Pihlwret förklarar att boendet på Fäladshöjden är ett eget boende.

Det är ett eget hem och då är det naturligt att man har sina egna saker där. Så är det inte bara hos oss utan på många boenden, privata och kommunala.

Ni har sagt upp avtalet med Tvättbolaget som hittills levererat och tvättat sängkläder. Ni gör alltså en ekonomisk vinst när era kunder nu får bekosta dessa saker?

Ja det blir en ekonomisk vinst. Men det är inte det som är det viktiga och anledningen. Det är ett eget boende där man har sina egna saker, säger Carina Pihlwret.”

Carina Pihlwret, vad är det som är viktigt i sammanhanget, man gör väl detta av någon anledning, eller sker verksamheten bara av en slump?

Alliansens politik är fullkomligt urusel, anser jag, man säljer ut våra äldre och låter privatpersoner få vinst på behövande och utsatta människor! Det är så lågt att jag saknar ord!

.

Kommentar från vår tid, det är världens alla människor, inte svenska åldringar som ska ha våra pengar:

”Pengarna till papperslösa

Papperslösa behöver pengarna bättre än de äldre. De papperslösa blir alltfler för varje dag.

demokrat84  2009-02-18 13:47″

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: