Tröttsamma muslimer med anhang

Malmöbo på forumet Exilen berättar om muslimer och muslimskramarnas excesser vid en demonstration för Israel i Malmö nu idag på eftermiddagen:

”En massa araber o spridda AFAiter (totalt ca 200 st) gjorde sitt allra bästa för att störa genom vrål o skrik. – Hyllningar av Hamas i talkörer och det vanliga obligatoriska ”Allau akbar”. På en stor banderoll som halva demonstrationen bars av araber och andra halvan av två kommunister var det en bild på tre grisar med polismössa och texten ”Grisajävlar”. raketer avfyrades mot den lagliga fredliga demonstrationen och vid ett tillfälle small en bomb och man bröt den polisbarrikaden..

Massor av poliser var närvarande, jag uppskattar till en 150-200 st och jag såg 8 hundar. Det är tragiskt att det behövs hundratals poliser idag för att hålla en demonstration. Arabiseringen skapar helt klart en polisstat. Jag har aldrig sett så många poliser i hela mitt liv.

När den lagliga demonstrationen sjöng Sveriges nationalsång så började araberna vråla i talkör o vissla i protest.

Yngre grabbar babblade med varandra när en äldre man escorterades ut genom avspärringarna ”Titta en jude” ”är det en jude här bland oss?” och sprang efter den gamle mannen som tur vad hade en polisman med sig. – När demonstrationen slutade så började araberna rusa iväg för att jaga judar och demokrater. Polisen fick hela tiden vara på sin vakt o skydda normala människor från dessa marteussyndrom människor.

Vanliga svennar som passerade var inte imponerade av araberna och spridda negativa kommentater hördes.

Manifestation till stöd för Israel samt mötesfrihet och yttrandefrihet för alla
Följande paroller används:
”Mötesfrihet – för alla”
”Yttrandefrihet – för alla”
”Rätt för Israel att existera”


mer i sydsvenskan

Sydsvenskan skriver lite felaktigt: ”Då avståndet till Israel-demonstranterna var långt, verkade smällarna snarare ha riktats mot poliserna.”

Jag såg själv raket som flög över hela torget in i den lagliga demonstrationen

http://sydsvenskan.se/malmo/article41163…ation.html”

Läs också bloggen Systemfel: Israelmanifestationen i Malmö

och bloggen Som jag ser det: Bättre men långtifrån bra som var på plats och visar egna foton på sin blogg.

.

På Linköpings Universitet skulle Israels ambassadör i torsdags tala om Gaza:

Israels ambassadör föreläste på torsdagskvällen om situationen i Gaza, inbjuden av Utrikespolitiska Studentföreningen (UF). Föreläsningen stördes inledningsvis av att flera i publiken ropade slagord mot Israel, vilket ledde till att fem personer fördes ut av polis. Ytterligare några lämnade lokalen efter att de försökt avbryta föreläsningen. Flera demonstrationer och protester förekom också utanför föreläsningssalen, men under lugna former.

Lär mer på LIU-Nytt

Utrikespolitiska Studentföreningen, Linköpings Universitet

Östgöta Correspondenten skriver:

”Fyra ungdomar hade placerat sig längst bak i föreläsningssalen.

Precis när ambassadören Benjamin Dagan inledde sitt föredrag reste de sig upp och ropade ”Gaza, Gaza- solidaritet”.

Polisen förde bort de tre unga männen och kvinnan.

Några i publiken började applådera och skandera protester mot Israels politik. Ytterligare en man leddes då ut av polisen.

Vid ett par tillfällen under ambassadörens föredrag uttryckte publiken sin ilska och frustration men följde konferenciern Hans Westerberg tillrättavisningar.

Behåll skorna på. Vi vill inte ha en upprepning av vad som hände på Stockholms universitet. Om ni vill vara kvar i salen får ni lyssna och vara tysta och ställa frågor efteråt.

När polisen förde ut de omhändertagna personerna blev stämningen spänd i entréhallen. Flera personer ifrågasatte polisens ingripande och någon skrek: ”Vad håller ni på med?”. Polisen tvingades släpa ut en av de omhändertagna männen.”

Läs hela artikeln: ”Demonstranter störde ambassadörens besök” Corren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: