Inget är heligt i jihad för islam

Jag har saxat slutet av DN-artikeln med rubriken ”Kritiken är politisk – inte vetenskaplig”, där Magnus Ranstorp och Lars Nicander, som förra veckan presenterade den omdebatterade rapporten om radikaliseringen av muslimer i Rosengård i Malmö. Den är mycket läsvärd i sin helhet och beskriver också den vetenskapliga metod man använt och som kritiserats. Precis som jag anade förstörde man källmaterial på grund av att uppgiftslämnarna lätt kunde identifieras och att en del av dessa redan innan är utsatta för hot och har skyddade personuppgifter till följd av detta.

Men man ska tydligen riskera allt för att muslimer ska kunna må bra i det svenska samhället. Det finns inga gränser, inte ens för Lunds Universitetets islamologer då man vill kasta skit på andra forskare!

”Här finns sedan tidigare en lång historik där man tidigare kritiserat andra forskare som uppmärksammat Rosengårdsproblematiken, liksom att Leif Stenberg attackerade den DN-artikel där Malmös ledande kommunalråd Ilmar Repalu och demokratiminister Nyamko Sabuni diskuterade dessa fenomen. Även några av de forskare som ingått i vårt intervjuunderlag har nu utåt gått ut och kritiserat och motsagt vad de hävdat till oss. Så svag är integriteten och så stark är alltså åsiktshegemonin bland islamforskarna. Vi menar att det är ett grundläggande feltänk att tro att man värnar den islamologiska forskningen och förståelsen för islams roll och budskap om tolerans genom att ”mörka” förhållanden som kan vara problematiska. Man gör här inte minst Rosengårdsborna en stor otjänst.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att fakta talar för sig själv. De resultat som FHS rapport om Rosengård är samstämmiga med motsvarande andra europeiska undersökningsresultat som gjorts, vilket alltså bör döljas enligt Lundakritikerna och deras påhejare på några av tidningarnas kultursidor. Vi konstaterar att Stenberg & Co här ånyo gravt övertrasserar sitt akademiska förtroendekonto, när de istället kanske själva borde har forskat om radikaliseringen i det inte allt för avlägsna Malmö. Det är alltså inte bara i Rosengård som det finns åsiktspoliser, utan det akademiska forskarsamhället har också uppenbarligen fått en filial i Lund.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: