Nedmonteringen av välfärden slår mot äldre

Det verkar som om kommun och landstingen inte har kontakt med varandra, att vården inte fungerar, utan att anhöriga får göra det kuratorer och handläggare ska göra:

”Hon kommer aldrig att komma hem mer. Vi pratade med handläggaren om ett boende, men fick veta att mamma var för frisk. Det lät inte som om det var någon idé alls att ansöka, säger Yvonne Sölvestål.

Därför har heller ingen formell ansökan skickats in till kommunen. Anna Sölvestål ville i stället att handläggaren skulle ansöka om korttidsboende under den tid hon letar ett nytt hem.

Samma dag fick vi muntligt besked om att det inte blir något korttidsboende och förslaget att mamma kunde bo på vandrarhemmet på Alnö, säger Yvonne Sölvestål.
Yvonne Sölvestål berättar att det finns möjlighet att få hemtjänst på vandrarhemmet och att tanken troligen är det är en bra lösning för att det ligger nära sjukhuset.

Yvonne Sölvestål berättar att det finns möjlighet att få hemtjänst på vandrarhemmet och att tanken troligen är det är en bra lösning för att det ligger nära sjukhuset. Man blir lite fundersam vad de håller på med, det känns som om de utgår från avslag. Som en smäll på käften, säger Anna Sölvestål.”

Cancersjuk 83-åring hänvisar till vandrarhem, Sundsvalls Tidning

Tipstack till Per Nuder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: