Kulturen avgör vad som är psykisk sjukdom

Den som söker han finner…. svaret på varför Konstfack måste delta i debatten om psykiatrin med att låta elever ta examen i ”psykotiska tillstånd i empirin”, som Anna Odells tilltag kanske kan rubriceras som i forskningstermer. Om man nu alls bedriver kulturstudier på Konstfack……

”Utbrändhet, depression och utmattningssyndrom – är det psykiska sjukdomar eller bara en reaktion på det samhälle vi lever i? Tendensen att söka biologiska förklaringar på mänskliga känslor och problem har sina rötter långt tillbaka i tiden. Det visar historikern Cecilia Riving i en avhandling från Lunds universitet.”


Pressmeddelande från Lunds universitet:

Kulturen avgör vad som är psykisk sjukdom

*

Idag har en jurist börjat utreda Konstfacks ansvar och det kan leda till att dessa får betala vården för sin student. Märkligt att man måste utreda då rektor redan innan sagt att man tittat på det etiska och moraliska innan. Konstfack och det svenska rättsväsendet verkar inte ligga i fas då man måste utreda något som redan är glasklart bara för att polis och vårdpersonal gjort en anmälan mot konsteleven.

Jurist utreder Konstfacks ansvar, SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: