Unga judar skrämda

Jag tror inte det bara är unga judar som är rädda för det Sverige vi ser idag, även om de har ett mycket svårt arv att bära i och med nazismens fasor. Fasor som muslimer hyllar och vill ska drabba judarna igen. Man vill nästan inte vakna upp till en ny dag, vilken ny grupp ska förföljas och hotas av muslimer. Svenskar, judar….

”Natali är den i sin familj som är mest aktiv inom församlingen. Hon har den senaste tiden fått ta emot anonyma hot på olika internetforum, som MSN, Bilddagboken och Facebook.
Helt främmande människor skriver att det är mitt fel att Jesus blev korsfäst, att slutet snart är nära för Israel och sådana grejer. Men man blir van och försöker att inte ta det personligt.

Hon har startat en ungdomsgrupp för judar i Malmö på ett av forumen. Trots det breda kontaktnätet hade hon svårt att hitta någon som ville prata öppet om hur det är att vara ung jude i Malmö i dag. Det blir så skevt. Jag tror att alla står för vad de tycker, men folk är rädda nu.

Natali berättar om ständiga mejlutskick från församlingen som uppmanar alla medlemmar att vara försiktiga. Om hur vänner har förbjudit henne att gå ensam hem från församlingslokalen. Ibland tycker hon att det känns som om folk blivit ”överparanoida”.” Sydsvenskan

*

Sextrakassera israeliska flickor för att visa motstånd mot Israel:

“Följande är utdrag ur en intervju med egyptiska advokat Nagla Al-Imam, som ventilerades på Al-Arabiya TV den 31 oktober 2008.

En Egyptisk advokat, Nagla Al-Imam har föreslagit att unga arabiska män skall sexuellt trakassera israeliska flickor var de än befinner sig, som ett nytt sätt i motståndet mot Israel.”

Läs hela intervjun på bloggen Leffe45:s Weblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: