Brand i skola varje vecka.(Corren.se)

Tackar Hulken för Tipset. Väldigt intressant läsning med tanke på att kommuner skall spara in pengar på blöjor. Detta visar ju att det finns mer saker att spara in på. Saxar ur Artikeln.
”Men i resten av landet brinner skolor regelbundet. I trettonhelgen brann halva Killebäcksskolan utanför Lund ned. I förra veckan brann en skola i Märsta utanför Stockholm. Tre killar tände eld inne på en toalett, elden spred sig upp till vinden, och killarna är nu misstänkta för mordbrand.Myndigheten för samhällsskylld och beredskap (MSB), före detta Räddningsverket, uppger att det varje dag, året om, brinner i en skola någonstans i Sverige.

– Och de flesta bränder sker på skoltid, säger Björn Albinson, brandingenjör på MSB.MSB:s uppfattning är att många skolor mörkar brandtillbud och låter bli att rapportera dem, helt enkelt för att det inte ser snyggt ut för skolans rykte.”

Som sagt jag är inte förvånad att skolorna mörkar. Det gör de ju snart med allt. Men om vi nu skulle gissa på vilka det är som tänder på vad tror ni då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: