Om Israels attack i Gaza

Hur ska svenska regeringen kunna skapa fred i Mellanöstern, eller vad är det för krav dessa demonstranter ställer? Att Sverige ska protestera mot det Israel gör och därmed tillåta Hamas agera efter eget gott- finnande?

”Israels flygräder i Gaza har väckt starka reaktioner världen över. Så även i Malmö. På söndagseftermiddagen samlades demonstranter på Möllevångstorget för att protestera mot Israels pågående flygräder och försöka sätta tryck på den svenska regeringen att agera.” Sydsvenskan

”Palestinafanor vajar i vinterrusket. Folk skriker sig hesa. Det viftas med affischer där barnen i Gaza jämställs med nazisternas offer i Warzawas ghetto. Plötsligt sprider någon fotokopior av Israels flagga, där Davidsstjärnan bytts mot ett hakkors. Männen trampar på papperslapparna. De lyfter fram barn för att göra samma sak. Så tänder någon eld på flaggorna, som brinner upp under jubel.”

Muslimska barn trampar på Davidsstjärnan, Muslimska friskolan

På bloggen I Mitt Sverige skriver FS under rubriken, Ny demonstration i Malmö:

”Överallt i Sverige demonstreras det nu. Ingen reagerar på att hundratals, eller rättare sagt tusentals människor demonstrerar mot att Israel försvarar sig mot terrororganisationen hamas.

Hade varit kul att se en liten bråkdel av dessa människor vara ute och demonstrera mot hoten mot yttrandefriheten i samband muhammedteckningarna…eller mot muslimska terrorister. Men då är det så tyst så.

Mördande och terroristiska islamister, det är fint att stötta tycker muslimerna och demonstrerar i mängder. På de tiderna vi andra jobbar…

Demokrati och frihet eller det land som erbjudet dem skydd och livstids försörjning – det vill de däremot inte lyfta ett finger för att stötta.

Och hur kan det tillåtas att de ÅTER IGEN springer runt med hakkors och överkryssade Davidsstjärnor på plakaten? Vi vet nog vilka det är som går hand i hand med nazisterna. Och inte är det judarna….”


”So mange som upptil 20 aktivistar vart arresterte av politiet i Oslo i går, då millom anna Felles utvalet for Palestina, Rødt, RU, SU, Blitz, Norsk Folkehjelp aksjonerte. Demonstrantane hadde fenge løyve til ein fredeleg demonstrasjon og politiet hadde sett upp sperringar framfyre den israelske ambassaden. Men bøllone frå vinstresida slo til i kjend stil med brennande containarar, men ikkje nok med det steinkasting, rakettkasting, brannbombor osb. Kring 100 pøblar gjekk laus på sperringane og vilde trengja seg forbi. Politiet vart heldigsvis ikkje råka av rakettane, men måtte bruka tåregass for å få pøbelen til å roa seg.

Det er paradoksalt at folk som demonstrerar mot krig og vald er dei fyrste til å tyda til vald sjølv, sa den eine politimannen som stod fram i media. Ja, so sanneleg, men som me veit er det ikkje valden dei er imot, men at Israel slær ned på og vil stogga valden. Er folk berre ineffektive i høve til å drepa menneske kann ein gjera kva som helst med jødar. Dei må gjerne springa til og frå tilfluktsrom dag ut og dag inn. Dei fortener jo ikkje betre… Var det nokon som nemnde rasisme?

Palestinakjeltringar i Oslo gjekk berrserk,Målmannen

”Här står en demokrati under attack från en totalitär islamistisk rörelse med det uttalade målet att utradera Israel och judarna.

Hamas är inte ute efter någon fred. Möjligtvis en vapenvila då och då i syfte att införskaffa nya och fler vapen för att uppnå sitt slutliga mål. Det vill säga förintelsen av Israel och bildandet av en islamistisk Palestinsk nation med Sharia-lagar.”

Om detta vore din verklighet. Hur skulle du reagera? Bloggen Mina tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: