Anna Dahlberg visar sin dumhet igen.

I Expressen skriver hon en ledare där hon spyr ut sitt hat mot Sverige som stat och folk. Saxar ur för att visa vad jag menar.

”Ingen har väl missat Fredrik Reinfeldts påbud om att vi ska handla svenskt i jul. ”Om ni öppnar julklappen och det står ‘Made in China’ – då har ni inte gjort mycket för att säkra jobben i Sverige”, förkunnade statsministern.
Han har snabbt blivit bönhörd. I tv-reklamen tävlar numera företagen om att vara mest helsvenska. Den blonda ex-skönhetsmissen Annika Duckmark vandrar leende mot oss med en Jabu’she-kräm i handen och säger: ”Äntligen har jag hittat en hudvårdsprodukt som passar mig. Och så kommer den från Sverige!”
Företaget Kungsängen vill inte vara sämre. Du kanske tror att våra sängar är tillverkade utomlands, frågar försäljaren i tv-reklamen. Nej, Kungsängens sängar tillverkas faktiskt här hemma i Sverige, försäkrar han nöjt.
Även medierna har hakat på den blågula trenden. ”Köp svenskt!” uppmanade Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin i veckan och tipsade läsarna hur de borde gå till väga: ”Satsa på räkor från Smögen, men strunta i den välmatade hummern från Kanada.” ”Camembert och gorgonzola i all ära – svensk ost smakar också.” För den händelse att någon trodde att Mellin ironiserade underströk hon att det var på blodigt allvar.
Jag vet inte vad som är värst med den konsumtionsnationalism som drar fram över Sverige i krisens spår – att den är obehaglig eller så urbota dum.”

Vad skall man säga om denna människa inställning?

Hon är PK ut i fingerspetsarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: