”Källarmoskén” räddade mig från att bli kriminell

Jag kanske är fördomsfull och inte kan läsa det fina med vad denna ”källarmoské” anses ha bistått ungdomar med, hindrat dem från att bli kriminella som denna skribent från Svt:s debattsida om Lokalbråket i Rosengård har delgett forumet.
Människor som måste stanna i en enda kontext, i sin egen religion och bara bland sina egna för att inte bli kriminella, är för mig en människa som kommit väldigt snett från början. Muslimer vill uppenbarligen och kan heller inte delta i det svenska samhället, gå i skolan och sköta sig, de blir kriminella om de kommer utanför den egna kretsen. Polis och sociala myndigheter vet sedan länge hur muslimska föräldrar resonerar då barnen blir kriminella, de säger helt sonika att barnen har blivit försvenskade! Kriminella unga är försvenskade, det ni!
”muki_08
2 inlägg
Anmäl inlägget Anmäl inlägget

Re: Lokalbråket i Rosengård – 18 dec 2008 22:55

Föga överraskande så anklagar alla svenskar muslimerna för allt som händer….inte alls oväntat. Frågan är om ni ens vet vem som deltar i våldsamheterna? Det tror jag inte. Men folk i Sverige är så duktiga på att lägga skulden på den som dom tycker passar bäst i problemet.
Jag har varit medlem i en av föreningarna som använde lokalen, och under en period i mitt liv använde jag lokalen regelbundet både för att utföra mina böner men också för att umgås med ungdomarna och människorna som kom dit. Detta va inte bara en ”moské”, folk vet inte ens hur lokalen användes men är ändå väldigt snabba med att smutskasta dom som drev lokalen och dom som använde lokalen. Lokalen var en plats där ungdomar kunde träffas, umgås, prata på fritiden o vissta var tillåtet och be för dom som ville det. Det folk inte förstår är att ungdomarna som använde lokalen som mötesplats höll sig borta från den stora kriminaliteten som finns på Rosengård, föreningarna och lokalen räddade många ungdomar från att bli kriminella, gav dom en plats ett alternativ istället för att hamna på gatan eller diverse gäng. Att lokalen stängs kommer endast leda till ökad kriminalitet, mer ungdomar hamnar på gatan och i kriminella gäng. Det här är verkligen ett slag i ansiktet mot alla ungdomar som har försökt och hålla sig borta från ungdomsgängen i rosengård. Dom som är mest aktiva i våldsamheterna är dom som aldrig använde lokalen i själva verket och det dom kriminella gängen som finns på rosengård…”

”Att öppna en moské är som att stänga ett fängelse”, sas en gång av en fransk muslimsk debattör på 1980-talet.”

KRÖNIKA: Rosengård, Sydsvenskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: