Halal-tv-fundamentalisterna tar ton

Halal-tv:s ”muslimska feminister” klagar i DN över hur de beskrivs. Det är otroligt skrämmande att de inte ser sig själva och det de står för, utan ständigt försöker komma förbi sakfrågorna. Halal-tv och även det svenska islam är i mina ögon fundamentalistiskt och inget som jag som svensk kvinna kan ställa mig bakom. De är inga moderna svenska kvinnor, de är fundamentalistiska muslimer och det är inget vi ska acceptera som svenskt. Om det inte är fundamentalism och extremism som dessa står för, hur fungerar då extrema muslimska kvinnor?

De menar att de är glada över att få bo i ett demokratiskt land, men att ha profeten Muhammed som förebild är knappast en förebild för demokrati som vi svenskar vill ha den. Och egentligen anser inte Cherin Awad att islam är demokrati då hon sagt att en modifierad sharialag är bra för muslimska kvinnor. Cherin Awad är jurist, utbildad i Sverige och kan ändå anse att sharialagen, måhända något modifierad, ska gälla i Sverige. För en viss grupp människor. Det är obegripligt att hon ens tar orden demokrati och jämställdhet i sin mun och nu också skriver dem i DN, som om hon stod för de värden vi har i Sverige! Är det framtidens muslimska svenskutbildade jurister, som skriver om våra svenska lagar så de passar islam?

Det är ingen liten modifiering som behövs inom sharialagarna, hela tanken bakom sharia är så kvinnofientlig och kvinnoförtryckande att jag inte kan förstå hur moderna unga svenska kvinnor ens funderar över profeten Muhammed som förebild och över sharialagars införande i Sverige!

Måtte detta vara sista dessa får säga i svenska medier, det börjar bli tröttsamt att ständigt behöva höra hur missförstådda dessa och andra muslimer alltid känner sig i Sverige!

”Den senaste tiden har det skrivits spaltmeter om oss i svenska tidningar. Vi har kallats extrema, talibaner och försvarare av hedersförtryck. Nu har vi fått nog. Det är en skymf mot oss att påstå något sådant”

”Ett antal skribenter, till exempel på DN:s ledarsida, väljer att okritiskt låta denna beskrivning av oss stå oemotsagd. SVT:s K G Bergström framför den som om det vore sanning i sitt eget program. Är det inte ett rimligt krav att man som journalist kollar fakta? För på vilket sätt tar vi ställning för hedersförtryck i ”Halal-tv”, när och var har vi sagt att kvinnor skall tillbaka till spisen?”

”Halal-tv” handlar om att det faktiskt finns välutbildade troende svenska muslimska tjejer som är modiga och fria, som vågar skämta med sig själva och som har ett och annat att bidra med i samhällsdebatten. Till exempel är vi inte så förtryckta att vi stillatigande tar att folk ljuger om oss!”

DN

Läs också dessa inlägg på min blogg Hedersrelaterat våld:

Halal-tv är en tidsmarkör

Skriv under uppropet Halal-tv ska stoppas

Lärarstudent skriver till Carl Hamilton

Hederskultur eller mansvåld?

Cherin Awad säkrar islam i Sverige?

Cherin Awad och jämställdheten

Cherin Awad, sharialagarna och verkligheten

Muslimer har ett eget Sverige enligt Svt

Betraktarens öga-en blogg att hålla ett vakande öga på

Muslimfeministisk agenda

Muslimska kvinnor vill själva sköta äktenskapsfrågorKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: