Svensk ut, syrian in

Ni kanske minns den trista nyheten om Ica-handlaren i Lina, Södertälje som tvingades ge upp sin butik på grund ständiga stölder:

”Efter lång tid av stölder, sabotage och hot mot anställda och kunder har Icahandlaren Mikael Axelsson bestämt sig för att kasta in handduken.

Hela vinsten stjäls från butiken, säger han uppgivet när LT träffar honom strax innan han ska bege sig till Södertälje tingsrätt och ­begära butiken i konkurs. Det är ohållbart, ständiga hot, vandaliseringar och ungdomarna stjäl som ­korpar. Något måste hända eller borde rättare sagt ha hänt för länge sedan, säger han.”

Kommentarerna under artikeln från oktober visade sig bli sanna. Det är en invandrare som tar över butiken nu och säger att de ska ta itu med det påstådda buset. Undrar vad de orden betyder egentligen, det påstådda buset…

”Det är alltså fastighetsägaren och den tidigare ordföranden i Syrisk-ortodoxa kyrkans patriarkala ställföreträdarskap – Johan Melkemichel – som köpt konkursboet.”

”Nej, vi kommer att ta itu med det påstådda buset så småningom och vi har en del funderingar på lösningar. Att man inte tog itu med det på ett tidigt stadium förstår jag inte, säger Johan Melkemichel.” LT.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: