Integrationen fungerar inte, säger statsministern

”Vi vill visa att vi ser att integrationen inte fungerar i Sverige, säger partiledaren Fredrik Reinfeldt” SvD

Och försvarar svenskkontraktet för invandrare:

”Ska vi bli ett riktigt pluralistiskt samhälle så förutsätter det att vi förmår hantera de ifrågasättanden som ibland uppstår när kulturer möts. Vi vill med detta skicka en signal om att det finns saker som vi tycker är väldigt centrala och som alla måste förhålla sig till, säger moderaternas partisekreterare Per Schlingmann gill SvD.se” Två exempel är jämställdheten mellan könen och att tvångsgiften försvinner, enligt en annan artikel i SvD.

Vilka vi vill visa det och hur visar man det genom ett kontrakt? Alliansens politik blir iallafall för mig bara mer och mer obegriplig. Varför grinar statsministern illa nu då han inte för så länge sedan menade att svenskar är barbarer och utvecklingen kom utifrån. Är han nöjd med utvecklingen dessa utifrån gav och nu är det ett status quo som ska bevaras med ett svenskkontrakt?

Nyss öppnade man upp för arbetsgivarna att hämta människor från hela världen för att de ska arbeta i Sverige. Människor med kulturer som är mycket fjärran från vår ska nu integreras i den svenska, människor som DO samtidigt skyddar och värnar om så exempelvis kvinnorna slipper leva jämställt i sina liv och dessutom slipper arbetslivet. Muslimska bönestunder fem gånger om dagen och muslimsk klädsel arbetsplatser, skolor och gatulivet ska nu underlätta för integration eller? Sharialagen och halal-mat är inte något som jag kan acceptera, det finns ingen minsta gemensamma nämnare med det muslimska livet. Det ska vara att vi är människor som måste äta och snyta oss ibland.

Ett kontrakt som skrivs ska efterföljas i vanliga livet. Vem ser till att detta kontrakt efterlevs? Är kontraktet skrivet med mig som svensk och jag därmed får möjlighet att diskutera innehållet i kontraktet utan att kallas rasist och subnazist? Står det i det finstilta att skulden för dessa människors misslyckade integration fortfarande ligger på den som vågar öppna munnen och diskutera detaljer i kontraktet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: