Halal-tv speglar verkligheten bland muslimer

Eftersom Halal-tv tar upp en del av de ämnen jag är verksam med i vardagslag intresserar programserien mig mycket. Det är rent skrämmande hur många som försvarar Halal-tv och islam och det är bara att inse att Sverige är islamiserat och det kommer inte en finnas en fredlig lösning på de problem som accelererar i det svenska samhället. Det finns alldeles för många som stödjer till och med de tre unga kvinnorna i deras skrämmande syn och menar att de är likadana som oss och att vi måste se bort från slöjan och inse den skuld väst har för allt och alla. Jag har samlat några röster från nätet om tv-serien och det är verkligen otäckt. Det finns människor som tar avstånd från islam och det är de vi får samarbeta med. De andra har inget annat intresse än att islamisera Sverige.

Kommentar i tidningen Journalisten på ett debattinlägg av Halal-tv:s ansvarige utgivare Joakim Sandberg, där han beklagar att: Halal-tv sågades på förhand.

  1. Fotini Katriou | 25 nov 2008, 20:55 #

    Fantastiskt bra initiativ av SVT som annars präglas av vita medelålders kristna – om än inte djupt troende. Hade detta varit tre blonda unga killar hade man istället berömt dem för deras mod och kreativitet, det är jag övertygad om. Glöm inte att det krävs mod även för kvinnor att diskutera jämställdhetsfrågor. Det svåra är inte att kritisera Halal-TV, eller dess tre huvudrollsinnehavare. Det finns allt för mycket man skulle kunna nämna som i sin tur bekräftar den allmänna åsikten om islam och då särskilt muslimska kvinnor. Det svåra är att se människan bakom slöjan och trosuppfattningen. Inte särskilt olik varken dig eller mig, eller hur? Hur gärna vi än behöver en ond kraft i samhället för att slippa ta ansvar för de orättvisor vi i väst själva skapat.

Från Svt:s forum om Halal-tv:

Marc,

Islam var en väldigt bra religion när den kom, på Mohammeds tid. Läs gärna mitt inlägg om kvinnans rätt (fakta om islam).

Mohammed föröskte hjälpa kvinnorna, genom att gifta sig med de och försörja dem. I hans ögon var det ngt NOBELT. I våra ögon skriker det sexuellt utnyttjande av mindreåring, men på den tiden funkade det så. Antingen såldes tjejerna eller dödades för att de var en börda. Mohammed gjorde verkligen ett mirakel, när han omvände araberna till muslimer.

Islam var ngt som förespråkade för kvinnans rätt.

Nu har tiderna förändrats o vi har kommit mkt längre i frågor som jämlikhet, självklart måste dessa reformer ske i islam.

Nu i höstas fanns det en konferens om jämlikhet som ordnades av muslimska feminister. Väldigt intressant.

Varför inte lyfta fram de positiva reformana som sker inom islam, varför inte stödja detta utan fördöma dem så att FANATIKER ska ha bättre argument för sina dåraktiga åsikter.

STÖDJ utvecklingen!”

Det är obegripligt att inte om nu Muhammed var en sådan fantastisk man, att han lät adoptera barn istället för att gifta sig med dem. Att tvinga kvinnor till giftermål för att de skulle bli försörjda var uppenbarligen dåtidens muslimska sociala välgörenhet. Det är rent skrämmande hur muslimer försvarar islam och Muhammeds kvinnoförakt, och värre är att man fortsätter att leva på det här viset i muslimska länder. Muslimer i Sverige tvingar oss i en enorm back-lash, även muslimska kvinnor gör det och de anser sig vara i sin fulla rätt. Det har nämligen Allah bestämt.

Muslimer anser att de utvecklar länder de kommer till, och det är obegripligt att svenska politiker och även vissa svenskar stöttar detta bakåtsträvande. Var finns utvecklingen inom islam, den finns knappast i Sverige. Och talar muslimer om en utveckling handlar det om hur väst är omoraliska och förtrycker muslimer och därför måste sharia och andra muslimska religiösa sedvänjor styra. Annars blir de kränkta!

Ännu ett inlägg från Svt:s debatt om Halal-tv:

”Hej, som jag har förstått det så är du en man som kan starkt kontrollera dina mänskliga luster eftersom du påpekar att en kvinna får springa runt naken om hon vill och att det inte skulle göra dig något. Jag beundrar verkligen hur stark du är men tyvärr så är det inte många som är likadana.

Jag är själv muslim och ville bara förklara 2 saker som du har påpekat.

För det första så kan vi människor inte ändra i koranen eftersom vi anser och tror att den är helig och att det Gud har stiftat och berättat i Koranen kan inte vi människor ändra på. Detta samtidigt som många under åren, inte bara i vår tid har faktisk försökt att bl.a. skriva om och ändra i Koranen men ingen kommer någonsin att kunna genomföra detta eftersom Gud har lovat de troende i Koranen att han ska för alltid bevara och skydda den heliga boken (Koranen,15:9). En till sak vad gäller det här är att Koranen är stiftat för all evighet och det är heller inte meningen att den ska uppdateras. Den är uppdaterad redan inför tidens slut. Detta kan man lätt bevisa genom att påpeka att Gud stiftade koranen och innehållet för ca 1500 år sedan där det står saker som bara i vår tid blev upptäckta och är vetenskaplig bevisat. Det finns flera böcker som bl.a. ”Koranen och modern vetenskap” som man kan googla på och ladda ner om man vill läsa om detta.

För det andra så finns det en mening med varför vi ber flera gånger dagligen. Det är just för vår skull vi gör det, för att komma närmare Gud och för att det ska hjälpa oss att motstå synder och att rätta till vår handlingar. Det är alltså en regel som gynnar oss och därför finns den. Gud säger i flera verser i koranen att han är rik och vi är fattiga och här syftar han inte enbart på materialer och pengar utan att han menar också att det är människor som behöver Gud och inte tvärtom. Alltså att det till slut gynnar oss männiksor att följa Gud och inte tvärtom.

Sist så vill jag bara förklara att bara för en männiksa är troende betyder inte detta att den inte är duktig och kunnig ”Angående Dalia som studerar till läkare”. Det har inte med tron att göra. Fast man som troende uppmanas att jobba hårt och duktigt när man väl gör det.”

En kommentar från Svt:s debatt som går att placera under kategorin Män är djur:

”Sverige skulle inte ha varit ett demokratiskt land om inte varje människa fick styra över sitt eget liv. Vad skulle hända om staten skulle bestämma över vår klädsel? Varför är det okej att klä av sig men mindre okej att täcka sig??

Så som jag ser det så förbättrar jag samhället genom att jag bär slöja. Så här är det,
Gud har skapat män och kvinnor olika. Män sexualitet minskar inte genom åren till skillnad från kvinnans (detta är vetenskapligt bevisat). O mäns största svaghet är just kvinnan En bil säljer te.x mycket bättre om man lägger dit en halv naken kvinna. Sorgligt men det är sant.

Det är jätte svårt för män att kontrollera sin lust!! Det finns dem som klarar av det men inte alla. Konsekvenserna blir antingen att man har sex före äktenskap, otrohet eller i värsta fall våldtäkter.

Det är familjerna som bygger upp ett fungerande samhälle. Därför är det oerhört viktigt att hålla ihop som familj och få det att fungera. Otrohet splittrar på familjer och därmed på samhället.

Genom att täcka det vackraste kvinnan har, hennes kropp och hår så underlättar muslimska kvinnor mycket för männen.

O detta är en av anledningarna till att jag bär slöja. Gör detta mig till en ond människa?”

Skriv under petitionen: Halal-tv ska stoppas!

Skriver under petitionen Mot sharialagar i Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: