Hur man gör en höna av en fjäder.(SvD)

Svd tar upp Kalla Faktas program om en 29 åring som riskerade tortyr om han blev utvisad. Det som är konstigt är att denna man själv säger att han har blivit utsatt för tortyr i ett fängelse i Marocko. Nu undrar jag var Kalla Fakta får sina uppgifter ifrån? Efter som det är 29 åringen som talar om för Kalla Fakta att han torteras genom en insmugglad mobiltelefon? Känns lite granna återigen som det är Kalla Fakta som har en agenda som de inte vill släppa. Saxar ur artikeln.

”Efter två år i svenskt häkte överlämnades Abderazzak Jabri i augusti i år till marockansk polis. Han försvann spårlås efter utlämnandet och hans tidigare advokat Abdel-Hay Alami berättade för SvD att han befarade att hans före detta klient riskerade tortyr. Migrationsminister Tobias Billströms kommentar var då att regeringen ska agera om tortyr kan bevisas.

– Om trovärdiga uppgifter framkommer, kommer vi att ta upp frågan med den marockanska regeringen, sade Tobias Billström i en artikel i SvD den 24 augusti.

Nu har TV-programmet Kalla fakta granskat Sveriges utlämning av Abderazzak Jabri. Programmet visas på TV4 klockan 19:20 i kväll. Granskningen visar att regeringen redan innan utlämnandet hade tillgång till uppgifter som visade att 29-åringen riskerade tortyr. I slutet av resan till Marocko får Kalla faktas reportrar själva kontakt med Abderazzak Jabri. Han berättar då att han torteras regelbundet. Via en till fängelset insmugglad mobiltelefon har han berättat för sina vänner i Brandbergen att fångarna tvingas ta av sig kläderna och får glasflaskor uppförda i anus. ”

Inget talar för att han har utsatts för tortyr förrutom han själv? Har TV4 varit i fängelset? TV4 har ju en kampanj som de driver mot allt svenskt så detta är inget nytt under solen. ytterligare en snyfthistoria som skall matas in i vardagsrummet….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: