Integration av afghanska ensamkommande flyktingbarn

”Inte ens grundförutsättningarna för verksamheten fungerar, menar de anställda. Tanken var att de skulle hinna med att stötta ungdomarna med läxläsning och annat som främjar integrationen och dokumentera detta. Men minst 75 procent av tiden går åt till det praktiska som matlagning och städning, något ungdomarna egentligen själva borde göra merparten av.

Det kan vara svårt nog för en vanlig tonåring att inse detta och ännu svårare för dem med deras kulturella bakgrund, menar de.”

”Schemaläggningen är en annan stötesten. De får inte gehör för kravet på ständig dubbelbemanning, trots att flera våldsamma och obehagliga situationer har inträffat.
Sover på boendet

Utöver sin heltidstjänst har personalen nattjour där de sover över på boendet.

Sömnen dessa nätter är sällan god, antingen blir den avbruten eller så går det inte slappna av för att man väntar på det, säger en i personalen.”

Läs Mings, på forumet Exilen, långa, konkreta och mycket goda analys av förhållandena på denna ”flyktingförläggning”. Dit anhöriga till dessa ensamkommande barn inte längre får tillträde eftersom det stör verksamheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: