Några blogginlägg om islam i Mellanöstern och Sverige

Då det verkar som intresse finns för ämnet, så för nya läsare som kanske inte följt Varjagerbloggen då vi fanns på Blogger, och den som inte ännu läst min blogg Hedersrelaterat våld på Blogger, lägger jag in fyra blogginlägg nedan som beskriver den muslimska (och libanesiska) verkligheten i Mellanöstern.

Ett annat inlägg handlar om shariadomstolar, oklart är hur de liknar och möjligen skiljer sig från domstolarna i Mellanöstern, men sharia- domstolar finns redan i Europa och i Sverige. Mer eller mindre officiella.

Ännu ett inlägg handlar om Sverige, vad svenska historiker forskat fram om vårt land. Det land som av våra politiker anses barbariskt och kulturlöst. Också många invandrare från olika länder föraktar vårt land, och många muslimer både föraktar oss och ser på Sverige som ett värdelöst land utan moral. Jag ser en annan verklighet än politiker, invandrare och muslimer och jag ser ett land jag kan vara stolt över, ett land som vi måste värna och utveckla. Vi har en grund att stå på oavsett vad dessa påstår och vi ska inte ge bort det. I synnerhet inte till en kultur, religion och tradition som bygger på våld och kvinnoförakt, islam.

Och ett annat av inläggen nedan handlar om de krav muslimska kvinnor, deras föräldrar och imamer har på burka och annan religiös klädsel för att säkra muslimska kvinnors heder i Sverige.

Läs gärna mitt långa inlägg om kvinnan i islam och sharia, som många muslimska kvinnor och svenska kvinnor som konverterat till islam står bakom, i Muslimfeministisk agenda, Hedersrelaterat våld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: