Eskilstuna får skyltar på arabiska

”Men inte ett ord på arabiska, Eskilstunas näst största språk. Folket berättade i går att stadsbyggnadsförvaltningen placerat ut informationsskyltar med text både på svenska och arabiska.
Förvaltningen vill ha åsikter om vart man ska flytta en av kommunens busshållplatser och ställer frågan på de två största språken i kommunen. Det fick många att engagera sig, kommentera och tycka till om uppgifterna. De flesta tyckte att det räcker med information på svenska på kommunala skyltar i Eskilstuna.”

Om man läser nedanstående kommentatör från tidningen Folket så inser man att det inte är skyltar på arabiska som behövs i E-tuna, det är rejäl språkundervisning i svenska som ska komma före skyltar på allehanda språk!

”Tre ord på arabiska
Tre ord på arabiska gör så Stora problem . Det också ett språk som Svenska och många kan det Språket idag. Om det skulle vara ett annat språk ingen skulle skriva något mot. För att ni tycker om alla andra språket men inte arabiska. Varför kan man fråga????? Varför ni ta mot de om ni tycker inte om de???????

Maria Svensson”

Läs också på bloggen I Mitt Sverige: Det nya Sverige: Arabiska är Eskilstunas näst största språk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: