Halal-tv ska ge en ny bild av Sverige

I dagens SvD intervjuas de tre programledarna för Existens projekt Halal-tv som SvD väljer att presentera dem som, stick i stäv mot Svt:s syn på vad dessa tre slöjbeklädda kvinnor ska ha för roll i programmet.

Fel frontfigurer i SVT-program, SvD

Det är väl knappast en nyhet att muslimer ser på Sverige ur sin egen moraliska synvinkel, det verkar de vara medvetna om också, då de i intervjun säger att de inte kommer med någon moralpanik.

Väst är alltid omoraliskt för en muslim, och islams moral är den moral som vi alla ska ta till oss: ”Halal-tv tar upp typiskt ”svenska” fenomen, som jämställdhet, sexuell frigjordhet och alkoholkonsumtion.”

Kommer man på en person i muslimska länder med alkoholmissbruk får denne sparken och inte verkar man vilja behandla denna personens alkoholmissbruk, utan man stöter ut personen ur samhället i stället. Är det framtiden för Sverige också?
Varför är narkotiska droger en del av islams kultur, är det inte värt att kalla haram, månne?

Muslimer hävdar att den som påstår att islam är ett politiskt system är rasist, men de tre programledarna förstärker synen på religionen islam som politik med följande:
”Det är också ett syfte med Halal-tv, att visa att muslimer är olika sinsemellan och inte en homogen grupp. Vi är tre individer, och precis som en moderat och en kristdemokrat är både lika och olika, har vi olika åsikter. Ibland står vi nära varandra, ibland blir vi arga på varandra och programmet hettar till, säger Dalia Azzam Kassem.”

Att kvinnor i väst är frigjorda horor och ständigt går lättklädda, är en del av den religiösa och politiska propagandan som imamer och andra ledare inom islam och i Mellanöstern ständigt framför.

Kvinnor i Mellanöstern är inte jämställda enligt lag, och deras sexualitet är ett hot mot samhället, men icke desto mindre lever kvinnor ett liv i synd. Det mördas oräkneliga kvinnor i Mellanöstern på grund av sitt omoraliska leverne. Prostitution är ett sätt att försörja sig, och barn, även mycket små barn, tvingas både till giftermål och prostitution i dessa länder.
Kvinnor lyder inte sina män och inte heller sharialagen och polisen tvingas att ta i med hårdhandskarna för att få ordning på både kvinnor och män i länderna i Mellanöstern.

Svenskar vet sedan länge vad muslimer anser om Sverige, det undgår vi inte. Vi får ständigt höra av muslimer hur omoraliskt, rasistiskt, förtryckande och lögnaktigt Sverige är!
Det är synnerligen allvarligt att muslimska föräldrar tar till sådana ord för att hålla sina döttrar i schack, och triggar sina söner att hålla efter sina döttrar. Och misslyckas föräldrarna väljer de i samråd med släkten att döda sina döttrar.
Det är märkligt att dessa tre säger i intervjun att muslimer för oss bara handlar om hedersmord och könsstympning. Vi måste tala om dessa brott!

Däremot handlar debatten om muslimer i Sverige definitivt inte bara om detta, även om vår statsminister och våra politiker försöker inbilla oss det. Men den som diskuterar muslimers syn på Sverige är rasist och nazist, det anser Cherin Awad också.

Vi möter varje dag muslimers syn på Sverige, vi möter synen på kvinnor i våldtäkterna, flickor får möta synen på skolorna där de blir kallade svennehora och blir trakasserade. Vi får möta synen i påståenden att män från Mellanöstern inte är vana att se kvinnor ensamma utan manligt sällskap, därför våldtar de. Män från Mellanöstern förväntas inte kunna styra sin sexualitet i Sverige om de ser en svensk kvinna på en plats där de inte anser att kvinnor ska befinna sig, exempelvis på en cykeltur hem från jobbet tillsammans med en man från Mellanöstern, för så får kvinnor inte bete sig i sina hemländer.

Inte ens i sina hemländer förväntas männen kunna styra sin sexualitet, där måste kvinnorna vara täckta för att inte uppväcka männens tankar på sex, eftersom Allah kräver lydnad och uppmärksamhet. Särskilt håret på kvinnor uppfattas som sexuellt attraktivt, därför måste kvinnorna täcka sitt hår. Män och kvinnor inom islam har stora problem med att sätta gränser för sin sexualitet, som är svårbemästrad och ett hot mot mannen.
Det är ingen ”rasist” som sagt så, det är personer som arbetar med flyktingar som säger så.

Vi i västvärlden vet redan vad muslimer anser om oss, och det är inga trevliga omdömen.
Så den syn de framför i Halal-tv lär knappast göra annat än förstärka bilden av muslimer som klagande på det land de anser sig tvingade att bo i, och hur svårt de har det. Det finns knappast någon annan grupp invandrare i Sverige som har sådana problem med att finna sig tillrätta här.

Det är obegripligt att vi ska bedömas ur en slags halalsyn, det som är tillåtet enligt islam. Det är väldigt mycket som är haram inom islam, och varför ska vi behöva lämna ut vår lagstiftning och vår jämställdhet åt dessa kvinnors tyckande och tänkande? Vad kommer Halal-tv att leda till, ge ännu mer bränsle åt muslimers förakt för svenskar och för det svenska samhället?

Det är också obegripligt att dessa unga muslimska kvinnor i Halal-tv har sådana personliga problem, och uppenbarligen också religiösa problem, att de inte kan hitta sin plats i Sverige, utan måste analysera den för sig själva och för andra muslimer.

Och inte ger de oss en ny bild av Sverige, vi vet som sagt redan vad muslimer anser om Sverige!
De vill ge ny bild av Sverige, SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: