Backabranden orsakar långa vårdköer

Sveriges skattebetalare belastas med ännu mer kostnader för berikarnas självupptagna beteenden. Tio år efter branden i Göteborg har man stora problem inom plastikkirurgin.

”Trots att tio år har gått har vår verksamhet ännu inte hämtat sig. I och med brandkatastrofen fick all planerad vård skjutas upp från november 1998 till april 1999. Vi fick en väntelista som är kvar än i dag, säger verksamhetschefen Anna Elander.
Köerna växte sedan ytterligare när en stor del av personalen lämnade verksamheten inom loppet av ett par år. Folk slutade på grund av katastrofen. De upplevde att det var jobbigt att arbeta kvar, för en del var det en chock- och krisreaktion som kom efteråt, säger Anna Elander.”
Vårdköer efter branden ännu inte avklarade, Göteborgsposten

När har svenskarna fått nog av berikning?

Jag har själv minnen från branden, trots att jag inte bor i Göteborg. Jag bor i en större svensk stad, med en utomordentlig brännskadeavdelning på vårt universitetssjukhus. Jag har själv arbetat med brännskadevård, både i min hemstad och på ett annat sjukhus, och jag bor också i närheten av vårt sjukhus.
Under dagen efter branden flög helikoptrarna skadade till sjukhuset. Det var som en enda lång mardröm, den ena helikoptern avlöste den andra. Mina tvillinggrabbar var tio år då och de blev oroliga av alla helikoptrar som smattrade strax förbi vårt hustak. Då jag förklarade orsaken och att det var unga människor som hade bränts inne blev de mycket rädda. Nyheterna på tv basunerade ut händelsen så den blev tydlig för oss. Jag försökte ingjuta den stolthet jag känner inför våra duktiga läkare och annan personal på brännskade-och plastikkirurgen, och för den specialistvård vi har. Det var det enda jag kunde göra.

Men frågan kvarstår, varför ska vissa få demolera vår trygghet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: