Isländska ”terrorister”

Stor-Britannien och USA är paranoida och aggressiva i överkant och fryser nu isländska tillgångar med hjälp av antiterrorlagar. Detta samtidigt som man inrättar särskild bankpersonal för homosexuella för att dessa känner sig kränkta i vanliga banker, och tillåter sharialagar inom bankväsendet och sharialagar som en del av det brittiska rättsväsendet.

”Det isländska folket går nu till handling självt, eftersom man inte tycker att regeringen gör nog för att hejda finanskrisen och få den brittiska regeringen att ändra sitt beslut att genom antiterrorlagar frysa isländska tillgångar. Frivilliga privat- personer har startat ett upprop på internet med rubriken ”Icelanders are not terrorists” där man uppmanar Storbritannien att sluta ”missbruka” antiterrorlagen. Efter fyra dagar har över 50.000 skrivit under, det är över 15 procent av Islands befolkning.

Till hemsidan indefence.is har mängder med islänningar skickat in vykort där de håller upp skyltar som ”jag är inte en terrorist” eller blåögda barn med ”Mr Brown, ser jag ut som en terrorist?”

Den brittiske premiärministern Gordon Browns beslut att genom antiterrorlagar frysa isländska tillgångar i Stor- britannien ses som en skymf från ett land som islänningar i allmänhet beundrar. Nu buntas man plötsligt ihop med al-Qaida, talibaner, Nordkorea och Iran.

Beslutet har också allvarliga praktiska följder, konstaterar Sigmundur David Gunnlaugsson, ekonom och en av dem som ligger bakom upproret.

– Det här har fått effekt inte bara för Islands affärer med Storbritannien, vi kan inte heller längre göra affärer med USA eftersom de ser terrorakten. Företag kan inte få betalningar i utländsk valuta och betalningssystemet ligger mer eller mindre nere, säger han.

Enligt Gunnlaugsson börjar det nu bli brist på vissa matvaror och mediciner som vanligtvis importeras till Island. Alla företag som importerar varor måste få ett godkännande från ett speciellt råd innan de kan växla till sig utländsk valuta som de kan betala med. Anledningen är att det råder brist på utländsk valuta i landet. Samtidigt har exportbolag svårigheter att föra in sina inkomster till Island på grund av det brittiska agerandet.”

Läs hela nyheten på DN: 50.000 skrev på isländskt upprop mot brittisk lag.
Läs bloggen Hugi.se, en ung man vars farbror är en av initiativtagarna till uppropet! InDefense, Hugi.se

Skriv gärna på, det har jag gjort!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: