Muslimer har ett eget Sverige enligt Svt

Jag hinner inte göra mycken egen research förrän bloggen Muslimska friskolan skrivit excellenta blogginlägg, därför saxar jag än en gång in delar av ett blogginlägg:

”Vårt syfte är att visa bilder av deras land, deras Sverige – deras reflexioner, tankar och frågor om det land de lever och verkar i. Vi gör detta för att vi vill tro att det är nyttigt, roligt och viktigt för oss som inte i allt delar deras referensramar att få ta del av deras erfarenheter och reflexioner.

Johannes Forssberg driver sin tes om att ”SVT sviker muslimerna” genom att utgå från vad som uttrycktes i ett program då Cherin Awad var tonåring, i dag är hon 23 år. Hon har därefter mycket tydligt klargjort att hon i alla sammanhang och oavsett i vilket namn det sker är emot dödsstraff.

Robert Olsson
programbeställare Nyheter och Samhälle
SVT:s programledning”

Läs hela inlägget: Svt:s programledning angriper Expressen, Muslimska friskolan

Vill du göra din röst hörd finns det chans på Opinionsbloggen, men man måste vara inloggad och just nu finns ingen kommentar!

Källa, Expressens Opinionsbloggen av Expressens ledar-och debattredaktion, lördag 18 oktober 2008:
http://blogg.expressen.se/opinionsbloggen/entry.jsp?messid=425878

Cherin Awad tar inte avstånd från sitt uttalande, hon slingrar sig: Halaltv:s Cherin Awad tar avstånd från sitt uttalande

En som träffade och talade med Cherin Awad den 21 september 2008 är Fredrik Brunna och han berättar på sin blogg om mötet:

”I går gjordes ett studiebesök i Husby moské och Stockholms moské på Södermalm, arrangerat av författarna bakom Ramadanbloggen i SvD. Det var mycket lärorikt.

Men som humanist har jag svårt att förstå den okritiska tron på gudomliga regler och straff. Oavsett om det handlar om kristendom, judendom eller islam.

Under en diskussion frågade jag de muslimska deltagarna vad deras åsikt var om de hadither som förespråkar stening som straff för äktenskaplig otrohet. Jag hoppades på ett tydligt avståndstagande från denna vedervärdiga tortyr, men svaren var dessvärre försiktiga och undvikande.”
Bekräftade fördomar, Fredrik Brunna.se

Och det är inte bara dödsstraff vid otrohet som är obehagligt i Cherin Awads och muslimers syn på islam, sharia och vad som är ett acceptabelt liv för dem i Sverige. Bloggen Betraktarens öga som Cherin Awad och två andra muslimer driver tillsammans ger en bild av en tillvaro långt ifrån svenska värderingar och den jämställdhet och rättssäkerhet för kvinnor och barn som finns i svensk lag.

Betraktarens öga-en blogg att hålla ett öga på

Läs också Dragans inlägg om Cherin Awad; Sveriges Television, Halal-TV och Cherin Awad! Många frågor men få svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: