Nu börjar PK elitens svar på Ryggradslöses uttalande (DN)

Vi visste väl alla att inte kan PK eliten sitta still när sanningen om ökade socialbidragskostnader lyft fram av Statsministern. Utan nu kommer vi få se en veritabel kampanj där det vissas att det inte har ökats eller att det beror på etniska svenskar. För inte kan ”flyktingtsunamin” öka våra kostnader? Man slutar aldrig att förvånas, men denna gången kan de inte trycka tillbaka locket på grytan! Eller på Pandoras asken. Saxar ur DN.

”Ni har båda fel! Socialbidragen ökar inte .
Båda har fel. – Socialbidragen ökar inte. De står still, säger Clas Ohlsson, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting. Socialstyrelsen bekräftar den bilden. Enligt verkets senaste statistik var kommunernas kostnader för socialbidrag i stort sett oförändrade under första halvåret i år.
– Den totala ökningen är bara en procent. Men i debatten går det ju att vända och vrida på siffrorna. Ser man till vanliga socialbidrag går de ner med en procent. Ser man till flyktingstöd går de upp med sju procent, säger Helena Rudander, bidragsexpert på Socialstyrelsen. ”

Alla tecken pekar mot samma håll. Det som dränerar vårt skyddsnätet i Sverige är våran flyktingpolitik. Det är där det svarta hålet i budgeten är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: