Syra-attacker mot kvinnor

En kvinna med en mycket obehaglig berättelse om mannens missnöje med sitt arrangerade äktenskap finns på bild i Sydsvenskan. Hon berättar om sig själv som den lilla flickan, bortgift vid 15 år och skulle gå ur skolan innan hon skulle flytta till honom. Det nöjde sig inte mannen med, utan kastade syra i ansiktet på henne. Nu är hon vuxen och stöttar andra i samma situation.

”De flesta som blir utsatta för syraattacker är flickor och kvinnor upp till 25-årsåldern. Nästan alla förövarna är män.

Oftast överlever offren själva attacken, men många dör av infektionerna efteråt, enligt Washington Times, som också skriver att de få kvinnojourer som finns inte tar emot dem på grund av infektionsrisken.

De som överlever behöver åtskilliga plastikoperationer under lång tid, men även hjälp att hitta försörjning eftersom många stöts bort från sina familjer.

En pakistansk skönhetskedja har hjälpt 240 av kvinnorna med plastikoperationer genom en italiensk organisation. Saira Liaqat och ett tiotal andra har också fått utbildning och anställts på en av kedjans salonger i Lahore.”

Läs mera om utsatta kvinnor i Pakistan:
Sönderbrända efter ett enkelt nej, Sydsvenskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: