Hets mot folkgrupp?

”En bloggare har attackerat islam på Östersunds-Postens hem- sida. Ariklarna har legat ute på ÖPs hemsida i nästan en vecka, och angreppen kan vara hets mot folkgrupp, det skriver svt.se.

”ÖP har helt klart ansvar för innehållet” säger Pressombuds- mannen Yrsa Stenius till svt.se.

Det var några matannonser från Ica som föranledde artiklarna. I annonserna föreslår Ica att man ska anordna en eid-fest (traditionellt muslimskt firande) i samband med Ramadans avslutning. En bloggare har efter annonserna skrivit att ”Hitler är att betrakta som rena dagis jämfört med islam…… Islam, en religion som bara är en dålig kopia av Bibeln, dessutom står den för ondska… Jag anser också att islam är en riktigt farlig religion som faktiskt lever på att människor som oss alla här i Sverige ska vara rädda, t o m rädda för att de ska ta livet av oss!!!”

Jämtlandsnytt uppmärksammade bloggen och kontaktade ÖPs chefredaktör. Bloggen togs bort idag vid lunchtid.”

En läsare av tidningen Journalisten har lämnat följande kommentar:

Kommentar, med rädsla för att såra, MEN vem då egentligen och vågar man överhuvudtaget yttra sig av rädsla för “att såra och skapa försörjningsrubriker”. Sluta upp med denna urvattning av yttrandefriheten – i de fall där avsikten inte alls är att såra och kränka. OM det nu är så som det refereras här om bloggen i ÖP, so What? Namnet Hitler nämns och förmodligen är det detta enda namn som räknas som hets mot folkgrupp. Låt oss därför utplåna detta namn från jordens yta.
Denne bloggare har, vad jag kan förstå, velat framföra sin uppfattning ( kanske också rädsla) om islam. Får han det, utan att klassas som rasist och avgrundens råtta? OM det nu är så som det refereras om bloggen här är det inte ens minsta grund för att oroa sig – inte mer än trösta bloggaren för hans eller hennes oro.
Bloggare attackerar islam på ÖPs hemsida,
Tidningen Journalisten

Läs också Nima D. ”Ramadumb”, I Mitt Sverige angående ”islamreklam” i Metro.
Antiislam kallas högerextremism i Sydsvenskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: