Hur för man en dialog med stenkastarvänstern?

Bild: Richard. Fler bilder på bloggen I Mitt Sverige

Vi har uppenbarligen fått en ny typ av poliser, eller så har de alltid funnits men jag har missat det, dialogpoliser. Detta för att ”kyla ner” våldet så inte polisen hamnar i en ännu svårare situation. Det verkade fungera ganska dåligt eftersom Malmös innerstad blev demolerat och folk blev misshandlade vid European Social Forum som gick av stapeln i helgen i Malmö. Man hade också 1000 poliser från hela Sverige ditkallade!

”Efter kravallerna vid EU-toppmötet i Göteborg 2001 fick svensk polis stor kritik för sitt agerande. Man provocerade fram våldet, hette det. Därför ändrade polisen sin taktik, och fredagens demonstration var första gången som Skånepolisen använde den nya mjukare linjen i skarpt läge. Taktiken var att vi skulle avvakta, och det är väl inget fel med det. Men när demonstranterna begick flera grova brott rakt framför näsan på oss utan att vi fick ingripa gick det för långt. Vi hade kunnat stoppa skadegörelsen mot SEB och gripa de skyldiga, men ordern var att avvakta, säger en polis.
Massiv poliskritik mot egna insatsen, Sydsvenskan

”Att inte få ingripa mot kriminella handlingar som sker framför ögonen på en, det strider mot varenda fiber i ens kropp, säger en fru­strerad polis till Dagens Nyheter. Det var ju inte bara det att demonstranterna klottrade och krossade skyltfönster. De misshandlade människor mitt framför ögonen på oss och så får vi order att inte ingripa, säger polismannen som vill vara anonym.

Strax före midnatt fick polisen order att skingra demonstranterna och röja upp på Föreningsgatan. När det var gjort och poliserna tog av sig hjälmarna och torkade svetten ur pannan var många nästan gråtfärdiga av frustration, säger polismannen. ”Det här var för jävligt”, sa de flesta av dem.”
Polisen frustrerad över påtvingad passivitet, DN.

Ilmar Reepalu och AFA går nästan hand i hand i Malmö, I Mitt Sverige

Från bloggen Systemfel Polisledningen är ett skämt

Vänstern är nöjda och menar att det var interna motsättningar orsakade småstörningar. Tänk om de då kunde hålla sina störningar internt, istället för att anfalla poliser och slå sönder fönster.

”Två saker störde lite. Det var dels interna motsättningar inom polisen, där främst grupper från Stockholm ägnade sig åt att visitera och trakassera folk. (det är väl också dessa poliser som är missnöjda med sin egen ledning, då de inte fick agera som de ville) (….) Den andra störningen var interna motsättningar inom den autonoma rörlese. Denna innebar att det fanns grupper som, i strid med de som anordnade deras deltagande i demon, kastade flaskor mot polisen.”
Interna motsättningar orsakade småstörningar, Svensson

Jag undrar vad för dialog som går att ha med dessa total-anarkistiska individer. Som dessutom kallar kritiken de får för:
”Sammanfattningsvis kan man dock säga att årets ESF blev mycket lyckat, och att borgarmediernas perversa våldsfixering inte förändrar det faktum att vänstern och de sociala rörelserna har gått stärkta ur det här.”
Lyckat EFS trots småstörningar, Trottens Betraktelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: