För gamla och nya läsare, Glöm inte att skriva under petitionen mot sharia


Vi har en nära nog unik kvinnofridslagstiftning i Sverige.
Vi har integritetslagar som skyddar, vi har arbetslagstiftning som säkrar kvinnors arbeten, även vid graviditet och för- lossning, och tiden efter. Vi har lagstiftning som skyddar kvinnor och barn i samboförhållanden och äktenskap, lagar som förhindrar att mannen kan överge barnet vid en skils- mässa. Lagen säkrar att kvinnor får behålla delad vårdnad om barnen.
Bara några exempel på vad vi har i vårt land att bevara och utveckla för att få en ännu bättre och rättssäkrare tillvaro. Fortfarande har mannen oftast tolkningsföreträde av de kriminella handlingarna som också lagförs, vid våld i familjen och vid våldtäkter, och arbetet måste fortgå för ökad trygghet för kvinnor och barn.

Sedan tolv år finns en shariadomstol i Rosengård, i Malmö. Sharialagen bygger på uttolkningar av koranen. Man handhar vissa frågor enligt sharia, bland annat skilsmässor. Ofta rådfrågas imamer i moskéer runt om i Sverige hur man ska fostra sina barn enligt islam. Föräldrar får lära sig av imam- erna att slöjan och burkan säkrar flickors och kvinnors heder ute i det svenska samhället, på skolor och universitet. Även muslimska kvinnor själva har en separatistisk syn och kräver sharia i Sverige.
Muslimer kräver särbehandling på religiös grund i arbetslivet och som patienter inom sjukvården.

Nu har två bloggare, Jihad i Malmö och MXp Missional Experiences, startat ett upprop mot sharia i Sverige och det gläder mig. Inte för att jag tror att politikerna kommer att bry sig, men jag hoppas ändå att det blir en tydlig markering och att många skriver på den. Kanske måste politikerna lyssna då! Bloggarna har mer information om islam och sharia och om uppropet mot sharia.

…..
Uppropet STOPP FÖR SHARIA
:: INITIATIVTAGARE till Uppropet STOPP FÖR SHARIA: DAG SELANDER utgivare av MXp och HANS C PETTERSSON utgivare av JIHAD I MALMÖ. Vi vill gärna se att läsarna av våra bloggar sprider infon om Uppropet vidare. Vi önskar en god uppslutning med namnunderskrifter för Uppropet. Namninsamlingsperioden pågår preliminärt ett par månader. Sedan sänder vi Uppropet med namnunderskrifterna till Sveriges Riksdag, att. Riksdagens ledamöter.

Läs och skriv under här. Jag har redan gjort det!
Stopp för sharia Petition
…..

Systemfel har en enkel lista över vad denna lagen skulle innebära för oss svenska kvinnor om den får genomslag, vilket de flesta muslimer vill. De vill inte ha den enbart som en sär- lagstiftning för sin egen grupp, utan alltför ofta vill de att länderna ska bli muslimska.

Ett ”smakprov”:
Skulle Sharia tillämpas fullt ut i Sverige skulle det innebära:
– Värdet av en kvinnas liv är hälften av en mans liv.
– Vittnesmål från två kvinnor är värt lika mycket som vittnesmål från en man
– Döttrar ärver hälften mot söner
– En kvinna har inte rätt till skilsmässa från sin man
– En man kan skilja sig från sin hustru närhelst han vill och utan hennes vetskap.
– Män tillåts att gifta sig med fyra fruar.
– Kvinnor kan inte resa, arbeta, gå i skolan, eller ens lämna huset utan sin makes tillstånd.
Läs mer: Namninsamling mot sharia, Systemfels Weblog

I ett utbildningsmaterial för Polisen i Sverige jämställer man sharia med den svenska lagstiftningen, men jag har i en universitetsuppsats kort argumenterat emot det:
”I 3:6 framställs Sharia-lagarna som en lagstiftning liknande den svenska, men värdegrunden är en helt annan. Förhoppningsvis har Stiftelsen Kvinnoforum tänkt sig att sharia handlar om ett omfattande lagsystem, för vår svenska lag grundar sig inte på samma rättsbegrepp och synsätt som sharia-lagarna gör. Koranen och Bibeln är skilda åt, särskilt om man ser till Nya Testamentet, dessutom har vi den europeiska sekulära idétraditionen det liberala synsättet att vi alla är lika inför lagen.”
Analys av polisens utbildningsmaterial om hedersrelaterat våld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: