Kommunhövdingen i Södertälje debatterar

Någon på DN som inte verkar gillar Anders Lago kallar honom för kommunhövding, ska det vara en pik åt att man har många invandrare i Södertälje som brukar hålla sig med hövdingar snarare än tjänstemän, eller är det jag som är rasist och DN egentligen mest skojar med Anders Lago?

Sedan undrar jag vad för kompetens alla dessa människor har, då de inte får arbeten?
Beror det enbart på deras hudfärg och annorlunda klingande namn? Vi såg vår statsminister besöka ett muslimskt slakteri i början av september där muslimer beklagade sig att de hade svårigheter med språket, med klädsel och att de inte fick avbryta jobbet för att be till Allah, då Allah har kallat!

”Södertäljes socialdemokratiske kommunhövding Anders Lago: Jag är mycket kritisk till socialdemokraternas nya inriktning på flyktingpolitiken. Med stor besvikelse konstaterar jag att mitt parti är lika obenäget som moderaterna att tänka i nya banor kring Sveriges flyktingpolitik. I socialdemokraternas nya flyktingprogram vill man i stort sett bara ställa hårdare krav på flyktingarna. Men det är inte bristen på krav som gör att företagen inte anställer högt utbildade och meriterade personer, utan det är dessa personers mörkare hy och annorlunda klingande namn. Jag blir både ledsen och förbannad över att det svenska samhället inte tar till vara all denna kompetens. Därför är jag mycket kritisk till mitt partis nya politik i flyktingfrågan, skriver Anders Lago, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje.”

Läs hela debattartikeln: ”Jag är besviken över mitt partis flyktingpolitik”, DN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: