Kvinnoforum spenderar skolpengar på annat (SvD)

Ytterligare en ”friskola” som fastnat med handen i kakburken. Denna gång är det en feminist och gender gruppering. Saxar ur SVD.

”Pengar som skulle ha betalat utsatta tjejers skolmat och undervisning på gymnasieprogrammet Xist i Stockholm saknas. Skolan drivs av stiftelsen Kvinnoforum. Ikväll avgör styrelsen om hela verksamheten måste gå i konkurs.SvD:s källor berättar att pengar som skulle ha gått till skolan istället har slussats till Kvinnoforum. Stiftelsen arbetar med ett flertal stora jämställdhetsprojekt både i Sverige och utomlands. ­Intervjuer med ett tiotal personer med insyn i skolan och stiftelsen ger ett samstämmigt intryck: personalen har länge undrat vart elevpengarna tar vägen.De flesta av SvD:s källor vill av rädsla för repressalier inte framträda med namn. En person som arbetat i den omvittnat framgångsrika gymnasieklassen för tjejer säger:
–Vi på Xist är Kvinnoforums enda fasta inkomst. Vi kallar oss internt lite uppgivet för mjölkkossan.
Stiftelsen Kvinnoforum har under många år haft ekonomiska problem. Tidigare drevs Xist i praktiken som en friskola i stiftelsens regi. Det här gjorde det svårare att få insyn i skolans ekonomi.Anders Lundevi är upprörd. Den som först larmade honom var inte Kvinnoforums chef Bam Björling som kommunen har avtal med utan skolchefen på Xist.
–I vårt avtal med Kvinnoforum står det tydligt att vi ska ha insyn i hur verksamheten sköts. Men här har man velat dölja någonting, jag vet inte vart pengarna har gått, säger Anders.
Pengarna, säger denna och flera andra källor, hade gått till andra verksamheter och skolans ekonomi låg på minus 1,5 miljoner kronor.
–Jag upptäckte att nio personer som inte arbetade på skolan fick sin lön därifrån. Det var en chock, säger källan.”

Där ser man, även feminister kan snuva folket på pengar. Undra jag om de inte är en stöd grupp till Fi med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: