Islamiseringen i Sverige tar ny fart -shariafonder

”Det har gjorts flera försök att skräddarsy finansiella tjänster för rättrogna muslimer. Men verksamheten har inte tagit riktig fart. Det kanske är dags nu.”
Muslimerna har fått vänta länge

”Shariafonder, även kallade islamfonder, har funnits i utlandet i drygt ett decennium. Hittills har fondbolag och banker ansett att efterfrågan i Sverige varit för liten. Men efter en förfrågan från kunder som har behov av en shariafond registrerade fond- bolaget Selector Management Sveriges första shariafond i slutet av juli. Och från och med i dag erbjuder Avanza Bank fonden till sina kunder”
Premiär i Sverige för islamisk fond, Dagens Nyheter.

Det innebär att fonden inte kommer investera i företag som handlar med vapen, alkohol, porr, men peststämpeln gäller även banker och andra finansinstitut.
Muslimer får egen fond, Privata Affärer

”Ett annat kriterium för bolagen är att produkterna inte får komma från Israel, vilket ger fonderna lite av karaktären av ett ekonomiskt jihad mot staten Israel.”

Samtidigt har det rapporterats att brittiska Islamic Bank of Britain planerar att öppna en filial i Sverige. Sannolikt är detta bara att se som en första kick-off för mer shariaanpassat i bank- och försäkringsbranshen i Sverige. Man samarbetar redan idag med Folksam, och försöker hitta ett samarbete med Swedbank.
Läs mer på den mycket informativa bloggen Islamfoben: Shariafonder introduceras i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: