Tvångsgift och oskuld-hotas att hedersmördas


Bild från Göteborgsposten

Det är sällan kvinnor blöder vid första samlaget. Trots det kräver muslimer blod som bevis, annars hotas kvinnan med döden för sitt, i deras fantasifyllda, religiösa tillvaro; brott mot hedern.

SvD berättar om en ung kvinna som tvångsgiftes bort med en okänd man, hon blödde inte på sin bröllopsnatt, trots att hon var oskuld. Nu lever hon under dödshot. En skrämmande berättelse om kontroll av hennes oskuld.

”När det sker så ska det blöda. Det bekräftar hans manlighet och hennes oskuld. Han försökte flera gånger, men det kom inget blod. Då såg jag hur han förbyttes och blev blek, berättar hon.
Under tiden ringde en släkting flera gånger till rummet för att höra hur det gick. Efter tre försök beordrade mannen henne att gå in på toaletten. När Sophia kom ut satt en släkting bredvid hennes man. Släktingen ville att hon skulle erkänna att hon hade haft sex med andra män. Om hon inte ­erkände skulle de ta henne till en läkare dagen efter som skulle kunna se precis hur många hon hade legat med.”

Varför gör svenska myndigheter ingenting åt detta vanvett, utan man tillåter detta fortgå år efter år? Man utreder och funderar och lägger miljontals kronor på forskning, men det leder inte till någon förändring. Märkligt är också att man kallar dessa människor svenskar så fort de kliver ner ur flyget på svensk mark.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: