En vänsterpartist gör upp med Sverige och det svenska

Xamuel Gonzalez Westling, vänsterpartiet, går i en debattartikel i Arbetarbladet i svaromål på en annan artikel i samma tidning:

”Hedlund anser tydligen också att vi ska fortsätta ha skolavslutningar i kyrkan och sjunga Den blomstertid. Jag tycker inte det, kyrkan står för något som inte ska vara i samspel med skolan eller politik, lika lite som religionen islam har med politik att göra. (Min kursivering) Jag har haft min beskärda del av tråkiga erfarenheter vad gäller skolans och kyrkans samspel, jag betackar mig för att behöva uppleva ännu fler. Hedlund vill tydligen tvinga människor att hänge sig till den kristna tron och tvinga dem att fira kristna högtider, vad ska vi då göra med alla Jehovas vittnen och judar som har rötter i Sverige sedan århundraden, kanske årtusenden? Hedlund tycks tro att det enbart är invandrare som tar avstånd från att fira ”svenska” högtider.

Som jag påpekade i mitt förra inlägg, människor på flykt kommer inte till Sverige för att bli svenskar, de kommer för att de inte får lov att uttrycka sig på diverse olika sätt, att uttrycka sin etnicitet eller religion är några av dessa sakerna.”

Vilken etnicitet och vilken religion kan det röra sig om? Och varför måste de då uttrycka detta i Sverige, finns det inga andra länder i världen där man verkligen inte vill bli svensk, som dessa människor kan leva och må bra i? Och sedan när hör islam inte samman med politik?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: