Oskuldsingrepp ger frihet

Socialdemokratins Nalin Pekgul driver idag på Expressen Debatt en tes om ifall flickor från hederskulturer får göra ”oskuldsingrepp”, så flyttar männen fokus från oskulden till andra värden som är viktiga för honom. Det kommer innebära samma sexuella revolution för dessa unga som då vi fick p-piller!

”Med möjligheten att genomföra ”oskuldsingrepp” bleknar myten om den dyrbara oskulden. För de unga kvinnor som berörs, är detta jämförbart med den frigörelse som p-pillren en gång innebar. Under alla år jag har kämpat för unga kvinnors rätt att bestämma över sina liv har jag använt oskuldsingrepp som argument i debatter med familjer som lever i dessa kulturer.  Jag har upplevt hur tuffa diskussioner vänder. Jag har glatt mig åt att höra både mammor och unga män beklaga sig över att ingen numera kan veta om en brud är oskuld. Nu får man söka efter andra värden hos bruden.”
Oskuldsingrepp lika viktiga som p-piller, Expressen.

Mödomshinneoperationer görs för att säkra kvinnans heder och understödja den viktiga oskulden, eftersom det är det är mycket viktigt i hederskulturen. Tecknet på oskuld för dessa människor är att det blöder, och operationerna är till för just detta. Man rekonstruerar i operationerna en fördom som dessa människor har att om kvinnan är oskuld då blöder hon, man sätter stygn i slidan som mannen forcerar för att kvinnan ska blöda. Om man inte vill att det ska blöda och smärta vid första samlaget behövs ingen operation, eftersom de flesta kvinnor inte blöder. Om man inte krävde oskuld, skulle heller inga operationer behöva göras. Eller, har man kommit på nya oskuldsbegrepp och ”oskuldsingrepp” som jag inte känner till?
Dessutom kommer snart en blödande kvinna vara synonymt med en kvinna som kanske är inte är oskuld, men däremot har gjort ett ”oskuldsingrepp”. Jag tänker på de stackars unga kvinnorna som är oskuld och inte blöder eller har särskilt ont vid första samlaget, hur blir deras liv efter bröllopsnatten, då man kräver blod?

Nalin Pekgul och hennes bror Kurdo Baksi, som anser att pedofili är då man köper sex av barn, förundrar mig. Försöker de vara nytänkande, eller är de bara ologiska och arroganta och försöker skydda Mellanösterns syn på sexualitet och införa den i Sverige?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: